Jongens opgepakt door nep-pistool

Een dagje naar de kermis begon leuk voor een 13-jarige jongen uit Kampen en zijn 15-jarige vriendje uit Emmeloord toen deze een speelgoedpistooltje wonnen. Het eindigde een stuk minder.

Het nieuwe speeltje werd op de terugweg meteen op straat uitgetest. In de auto op weg naar huis zaten de twee met de speelgoedrevolver te spelen. Anders weggebruikers wisten echter niet dat het om een namaak-pistool ging en waarschuwden de politie. Het stuk speelgoed zou niet van echt te onderscheidden zijn en door de schrikreactie van andere weggebruikers kwam de verkeersveiligheid in gevaar.

Het bleef niet bij een waarschuwing, de twee jongens moesten mee naar het bureau. Niet alleen bij de jongeren zelf zat de schrik er behoorlijk in ook bij de moeder van de 13-jarige jongen kwamen flink wat emoties los. Ze was woedend om de harde aanpak van de politie. Haar zoon is autistisch en de arrestatie kwam bij de jongen behoorlijk hard aan.

Bron: AD
Foto: greenmelinda, via Everystockphoto

Lees ook:Jongens vaker vuurwerkvandaal
Lees ook:Jongen (12) wil hond neersteken
Lees ook:Grapje met onzichtbare mes en pistool
Lees ook:Jongens betrapt met vuurwerk
Lees ook:Jongeren beroofd in Noorderplantsoen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>