14-jarige achter het stuur om dronken vader thuis te brengen

Als je teveel gezopen hebt om te kunnen rijden dan heb je een aantal opties. De meest onverstandige, zelf rijden. Andere opties zijn een taxi bellen of iemand anders regelen die je naar huis rijdt. Wat dat betreft had een 41-jarige man het wel goed bekeken om zijn dochter te laten rijden. Alleen miste hij even het punt dat ze nog maar 14 jaar was..

De dronken automobilist uit Tilburg besloot zijn dochter een speedcursus autorijden te geven op een parkeerplaats bij een tankstation. Het naar huis rijden kwam er niet meer van aangezien de politie de auto al snel in de smiezen had.

De man moest blazen en daaruit bleek dat hij vier keer meer alcohol in zijn bloed had dan was toegestaan. De agenten besloten zijn rijbewijs in te nemen, toen bleek dat hij deze al eerder kwijt was geraakt, wegens rijden onder invloed. Deels geleerd van zijn fouten dus, de volgende keer toch maar een taxi bellen..

De man is met een proces-verbaal naar huis gestuurd, voor de dochter deed de politie een zorgmelding waarbij hulpverleners de situatie thuis eens onder de loep gaan nemen.

Herschreven van SpitsNieuws
Foto: By Phil Campbell from Midlands, England (Flickr) [CC-BY-2.0], via Wikimedia Commons

Lees ook:Stappen en gratis weer naar huis in CDA- mobiel
Lees ook:Dronken meisje rijdt 160 km per uur
Lees ook:Goedkope studententaxi komt eraan!
Lees ook:Rijbewijs en alsnog rijden met een examinator
Lees ook:Dronken student stapt in verkeerde bed

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>