Jongeren verstoren Gay Pride Belgrado: Bijna 100 gewonden

In de Servische hoofdstad Belgrado liep de Gay Pride behoorlijk in de soep door homofobe jongeren. De groep die hun afkeer van homoseksualiteit wilden laten blijken raakte slaags met de politie. Hierbij raakten zo’n honderd mensen gewond.

Het was geen kleine groep jeugdigen die de Gay Pride wilden verstoren, nee, honderden betogers hadden het plan om door de mensenmassa heen te dringen tot de optocht. In hun poging daartoe stuitten ze op politie die massaal aanwezig was tijdens het evenement.

De orde werd flink verstoord en de jongeren raakten in gevecht met de agenten. Deze  politiemannen moesten het vervolgens opnemen tegen de jonge rebellen die met stenen en molotovcocktails zichzelf probeerden te verweren. Vooral de agenten kregen het zwaar te verduren. Onder hen vielen 78 gewonden, onder de homofobe jongeren 17. In totaal werden er 101 relschoppers ingerekend.

Ondanks de problemen met de groep jongeren verliep de Gay Pride verder zonder incidenten.

Bron: HBVL.be

Lees ook:Jongeren terroriseren politie
Lees ook:Jongeren pesten Utrechtse politie
Lees ook:Groep tasjesdieven opgepakt
Lees ook:Punkers vs agenten
Lees ook:Gratis huisje bouwen? Jat stenen van de straat (wel strafbaar)!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>