Belgische jongeren gamen heel wat af

Online, op de tv via een spelcomputer of mobiel op een draagbare spelletjesconsole. Gamen, jongeren houden ervan. In België is er onderzoek uitgevoerd door het het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties (OIVO). Er deden 2.862 jongeren mee aan het onderzoek over gamen.

Onze jonge Belgische buren spelen graag een spelletje, zo blijkt uit het onderzoek. Zowel in de groep jongeren van 10 tot 17 jaar en in de groep 18+ vielen games goed in de smaak. Van de jongeren uit beide groepen gaf 79 procent aan regelmatig te gamen. In de jongste leeftijdscategorieën speelde driekwart van de jongeren videospelletjes.

Na het zeventiende levensjaar blijkt de interesse voor videogames iets af te nemen. Van de 18-plussers is de helft nog actief aan het gamen. En als er dan gegamed wordt, dan het liefst via internet ( 84%), gevolgd door het gamen op een spelconsole via de televisie (67%) één op de vier jongeren speelt nog spelletjes offline, dan gaat het voornamelijk om sportgames of actie- en avonturenspellen.

Gamen, ook jouw ding?

Bron: Zdnet.be

Lees ook:Jongeren doen het beter op arbeidsmarkt dan ouderen
Lees ook:Jongeren met slaapproblemen door media
Lees ook:Jongeren optimistisch, maar ze piekeren over toekomst
Lees ook:Jeugd paft minder
Lees ook:Beatrix geliefder; jeugd heeft vertrouwen in koning Willem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>