Jongerenblog test nieuwe Samsung stofzuiger: Samsung M70

samsung_stofzuigerSamsung is niet alleen goed in telefoons: ook met stofzuigers weten ze raad mee. “Designed to move with you” zeggen ze over de nieuwe Samsung M70 stofzuiger. Blogger Danny Nomden heeft getest of dit ook zo is en of de stofzuiger ook daadwerkelijk fijn te gebruiken is.

Eerste indruk…
Wauw! Samsung weet hoe ze hun product eruit moeten laten zien en hoe ze het moeten maken. De stofzuiger ziet eruit alsof het uit de toekomst komt. Een doorzichtige stofzuiger gecombineerd met zwarte kleuren en zwarte wielen. Ik kan terecht wielen zeggen: de stofzuiger sleep je mee door de vrij grote wielen die eronder zitten.

De Samsung M70 komt met heel veel functies en in het begin lijkt het misschien iets teveel van het goede. Want wat heb je aan drie verschillende opzetborstels? Heel veel, als we Samsung mogen geloven.

Hoe gemakkelijk is de Samsung M70 te gebruiken?
In het begin is het eventjes uitvogelen hoe je de Samsung M70 in elkaar zet. Je krijgt veel mogelijkheden om toe te voegen aan de stofzuiger: een stofsensor en drie verschillende opzetborstels. Als je de Samsung M70 eenmaal helemaal in elkaar hebt gezet, kun je gelijk beginnen.

Samsung heeft aan alles gedacht: door de afstandsbediening op de stang kun je de stofzuiger aanzetten, harder of zachter zetten en er is zelfs een speciale knop voor als je kind slaapt. De stang is makkelijk groter te maken door ‘m naar voren te schuiven. De stang kan eraf gehaald worden en het is mogelijk een aparte opzetborstel eraan te zetten, maar het is ook mogelijk om de borstel te gebruiken die al in de stang zit.

De Samsung M70 heeft de zogenoemde Motion Sync Design. Hierdoor beweegt de stofzuiger makkelijker mee en raak je niet in de knoop door het draad. Nog iets wat fijn is aan de Samsung M70: je hoeft geen stofzak meer te gebruiken. Door de Cyclone Force-technologie wordt het vuil tegen de opvangbak gedrukt en wordt het vuil beter gescheiden van de lucht.

De stofsensor van de Samsung M70 is prachtig. Geen stof? Groen licht! Wel stof? Dan is het een rood licht. Totdat alle stof is opgezogen; dan heb je weer groen licht. Goed bedacht!

Dat is wel heel erg positief! Is er dan helemaal geen kritiekpuntje?
Genoeg kritiekpuntjes voor de Samsung M70. Hoewel Samsung er duidelijk alles aan heeft gedaan om de stofzuiger zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, vergeten ze één ding: de zwaarte van het apparaat. De Samsung M70 is enorm zwaar en niet makkelijk mee te nemen. De Motion Sync Design zorgt er weliswaar voor dat de stofzuiger makkelijker mee rolt, het wil niet zeggen dat je ‘m makkelijker meesleurt. Het apparaat is vrij zwaar om achter je aan te sleuren en te verzetten.

De stofsensor is prachtig om te gebruiken, maar werkt het ook zoals het eigenlijk moet? Volgens de stofsensor heb ik op één of twee keer na, helemaal geen stof in huis. Nu is mijn huis erg schoon, maar het kan toch niet zo zijn dat er geen stof ligt… toch?

Een ander kritiekpuntje, maar misschien eerder een gemis: het harder en zachter zetten van de stofzuiger. De optie is er wel, maar alleen in hard of zacht. Niet ertussen in, want al gauw heb ik het gevoel dat de zuigkracht veel minder is als de stand op zacht staat. Je kunt niet zelf beslissen hoe hard je de stofzuiger wilt. Dat is jammer, maar niet zodanig erg dat ik de stofzuiger links zou laten liggen.

De Samsung M70 is een mooie stofzuiger die het stofzuigen minder erg maakt. Deze Samsung stofzuiger is makkelijk te gebruiken, je hoeft minder te bukken en rolt lekker met je mee.

De Samsung M70 stofzuiger is verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van €399,-.

Tekst: Danny Nomden

Lees ook:Apple iPhone verliest van Samsung Galaxy-serie
Lees ook:Samsung Chromebook: betaalbare lichtgewicht laptop
Lees ook:Samsung Galaxy XCover overleeft ieder zomers avontuur
Lees ook:Betaalbare smartphones: Samsung Galaxy Young en Fame
Lees ook:Schadelijkheid Shishapen zwaar overtrokken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>