Jongerenblog aanwezig bij het RTL Viert De Zomer Concert

NielsonBloggers Danny Nomden en Irene Groenink waren afgelopen zaterdag aanwezig bij het RTL Viert De Zomer Concert in Zwolle. Dat ultieme zomerse gevoel was dan misschien ver te zoeken, het feest was er niet minder gezellig om!

“Welkom dames en heren, bij RTL Viert de eh.. ..bij RTL Viert!” Het was Tijl Beckand, die samen met Ruben van der Meer de presentatie verzorgde. Het komische duo zette meteen de goede toon voor de rest van de dag. Miss Montreal, die het festival officieel opende, deed dit ook. Haar knallende performance en haar typerende uitspraken (“Zien jullie hoe mooi mijn haar zit? Dat heeft mijn zusje Roos gedaan. Vet cool, nu kan ik swingen zonder dat mijn haar naar de tering gaat!”) maakten dat het publiek haast vergat dat het heel hard regende.

De twee hoogtepunten van het optreden van Miss Montreal waren toch wel de nummers ‘Wonderful Days’ en ‘Dance’. ‘Wonderful Days’ is een prachtige variatie op het gelijknamige happy hardcore nummer van Mental Theo en Charly Lownoise dat we natuurlijk allemaal wel kennen en ‘Dance’ is, de naam zegt het eigenlijk al, een vette dansplaat. Een dansplaat? Miss Montreal? Ja! Even wennen misschien, maar het staat haar echt ontzettend goed!

Na Miss Montreal was het de beurt aan Nielson om het publiek op z’n kop te zetten. En dat lukte hem goed! Behalve zijn grote hits ‘Beauty and the brains’ en ‘Hoe’, liet Nielson ook een aantal nieuwe nummers horen. “Als ik een nieuw liedje heb, wil ik dat zo snel mogelijk aan mijn publiek laten horen omdat ik benieuwd ben of het in de smaak valt, of juist niet.” Erg leuk was zijn cover van ‘Smoorverliefd’ van Doe Maar en zijn eigen invulling op ‘Feel the love’ van Rudimental.

Racoon mocht na Nielson het podium betreden. Zo ongeveer alle grote hits (en dat zijn er inmiddels véél!) kwamen voorbij: ‘No mercy’, ‘Laugh about it’, ‘Oceaan’, ‘Love you more’, ‘Took a hit’, ‘Freedom’ en ga zo maar door. Degenen die Racoon weleens hebben zien optreden, wéten dat de band live heel goed speelt. En dat was ook zaterdag absoluut weer het geval!

Behalve de optredens van de hierboven genoemde artiesten, waren er ook nog optredens van de 3J’s, Laura Jansen, The Opposites, Caro Emerald en Kane. Baal jij nu hevig dat je er niet bij was of was je er wel, maar wil je jezelf graag terugzien? Op zaterdag 29 juni zendt RTL het hele festival uit op televisie. Veel kijkplezier!

Tekst en foto’s: Danny Nomden en Irene Groenink

Lees ook:Miss Montreal, Nielson, The Opposites, Laura Jansen & Kane
Lees ook:Racoon ook bij RTL Vier de Zomer Concert 22 juni Zwolle
Lees ook:Dove Miss Texas hoorde de trein niet
Lees ook:Miss Nevada heeft spijt na pikante foto’s
Lees ook:Ali B. nu dj

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>