Griezelen bij Halloween Dinner Cruise

The Amsterdam Dungeon is van 27 tot en met 31 oktober de ultieme plek om Halloween in te luiden. Dan vindt namelijk het evenement ‘Halloween Dinner Cruise’ plaats. Tijdens dit evenement ga je eerst griezelen in de Dungeon, waarna je vervolgens in een boot stapt voor een nog spannender diner door de Amsterdamse grachten. Blogger Marloes de Lange mocht alvast een voorproefje meemaken.

Als je van spanning houdt, is The Amsterdam Dungeon zeker een aanrader. Hier nemen verschillende acteurs je mee naar de donkere dagen die onze geschiedenis de afgelopen 500 jaar heeft gekend. Een reis terug naar een akelige oude tijd! Een saaie geschiedenisles is het zeker niet. Zo krijg je allerlei martelinstrumenten te zien en word je gedwongen om op een vies oud schip te gaan werken onder leiding van kapitein . Je word echt meegesleept met het verhaal, dus dat het zo interactief is  maakt het zo spannend. De acteurs kunnen jou tot in detail vertellen hoe het is geweest om in die tijd te leven. De Dungeon is geheel nagemaakt in stijl van de Nederlandse geschiedenis, wat zorgt voor een unieke ervaring. Ik ben er inmiddels achter dat we van geluk mogen spreken dat we in dit tijdperk leven.

De Halloween Dinner Cruise staat in het teken van de heksenverbranding. Volgens de Dungeon bevindt er zich altijd een heks in ons midden. Misschien word jij wel op de brandstapel gegooid!

Ook ik ben er niet zonder kleerscheuren van afgekomen. De gemene rechter beschuldigde mij van hekserij en dus werd ik veroordeeld tot de brandstapel. Ik werd een donkere kamer ingeduwd waar de volgende geschminkte achter de deur klaarstond om mij te laten schrikken. En als je niet schrikbestendig bent (zoals ik), kom je hier zeker aan je trekken.  Nadat de heksen ritueel zijn verbrandt op de brandstapel, zorgt de achtbaan voor een goede afsluiter.

Na de tour door de Dungeon stap je aan boord van de Halloween boot, waar je een eigenaardig menu voorgeschoteld krijgt. Je moet dus niet schrikken als je de vleermuissoep of muizenkeutels krijgt voorgeschoteld. Ik heb mij zelfs aan een zoute krekel gewaagd. Varend door de gezellige grachten, zal de kapitein met zijn bemanning je op een komische wijze ontvangen en verhalen vertellen over het ontstaan van Halloween. Ook is er een make-up artist aanwezig, die jou laat zien hoe je de ultieme zombie wordt.

Tekst: Marloes de Lange

Lees ook:Kom naar de Halloween Fright Nights 2010!
Lees ook:De avonturen van Kapitein Onderbroek
Lees ook:Tattoo actie Halloween Fright Nights succesvol
Lees ook:Met tatoeage levenslang gratis entree Halloween Fright Nights
Lees ook:Jonge voetbalhelden varen mee in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>