Jongerenblog kijkt Underbelly – A Tale of Two Cities

underbellyDe Australische serie ‘Underbelly A Tale Of Two Cities’ (2008) is nu verkrijgbaar op DVD. Blogger Irene Groenink heeft alle tien uur bekeken en vertelt hier wat zij van de serie vond.

Underbelly – A Tale Of 2 Cities speelt zich af in Australië, aan het einde van de twintigste eeuw. Het continent werd toen overspoeld door een tsunami aan harddrugs. De film geeft een beeld van de gebeurtenissen die de misdaadgolf met zich meebracht. Er wordt met name ingezoomd op de heroïnesmokkel, die volledig wordt gedomineerd door levensgenieter Bob Trimbole en de charmante Terry Clark. De twee moeten het ene na het andere risico nemen..

Het begin van de serie vond ik niet heel erg sterk. Ik vond de verhaallijn nogal cliché: twee smokkelaars die meer en meer macht willen binnen het drugscircuit en die, als het even nodig is, iedereen afmaken die hen in de weg staat. Maar gelukkig was daar al gauw de ommekeer: vijanden gaven zich niet meer zo snel gewonnen. Het werd actie tegen actie. Dat maakte de serie plotseling heel erg spannend.

De serie speelt zich af in twee Australische steden. Dat klinkt heel warrig en ingewikkeld, maar dat is het niet. De twee verhaallijnen lopen namelijk in elkaar over en het is meer dan duidelijk waar je je op ieder moment bevindt in het verhaal. Als je het mij vraagt, is het feit dat de serie zich niet op één locatie afspeelt juist een positief iets. Het houdt je scherp.

Underbelly – A Tale Of 2 Cities is voor mensen van achttien jaar en ouder en dat is niet voor niets: alles wordt namelijk tot in detail laten zien. Of het nu gaat om een vrijpartij of om een liquidatie van een man waar zijn familie bij is. Een kwestie van smaak, maar ik hou er wel van.

De al eerder genoemde hoofdpersonages van de serie worden gespeeld door Roy Billing en Matthew Newton. Dit doen ze beiden met heel veel overtuiging. Je gelooft alles wat er is gebeurd en dat mag ook, want Underbelly is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Als je het mij vraagt, het kijken waard!

Klik op de titel om Underbelly – A Tale Of 2 Cities direct te bestellen bij bol.com.

Tekst: Irene Groenink.

Lees ook:Vrouw dood door haaien
Lees ook:Jonge bergbeklimmers overleven blikseminslag
Lees ook:Première jeugdserie Max & Billy’s Drill Machine Girl
Lees ook:Jongen (17) rijdt moeder aan tijdens rij-examen
Lees ook:Sophie’s Web is grappig en vernieuwend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>