Jongeren doof voor waarschuwingen

Lekker naar je mp3-speler luisteren in de trein. Hardste volume natuurlijk, want anders hoor je het niet zo goed. Dat het slecht is voor je gehoor, weet je wel. Jongeren vinden het gewoon niet nodig om muziek wat minder hard te zetten, blijkt uit een onderzoek van het Erasmus Medisch Centrum en TNO. Ouders, artsen en verpleegkundigen zouden kinderen moeten waarschuwen. Daarnaast moeten fabrikanten van de mp3-spelers ook laten weten dat het volume niet te hard moet. Die fabrikanten kunnen toch ook gewoon het volume aanpassen!?

Lees ook:UMC werft jongeren op Hyves
Lees ook:16- en 17-jarigen mogen van ouders blijven drinken
Lees ook:Gameverslaafde jongeren vaker depressief
Lees ook:Jongeren maken zich niet druk om corrigerende tik
Lees ook:Allochtone jongens worden veel misbruikt

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Jongeren doof voor waarschuwingen

  1. Jan Hamer

    Ja, en het ergste is, het is onomkeerbaar. Zodra je je gehoor eenmaal verpest hebt krijg je het nooit meer terug. Maar het geloof kun je mensen nu eenmaal niet geven. Vandaar dat er ook iedere winter weer mensen met hun tong aan een brugleuning vastgevroren zitten, je zou denken zo langzamerhand zal iedereen dat toch wel weten, maar je hebt er altijd bij die dat wel eens willen checken.

      /   Reply  / 
  2. DJ-Chris

    Het is gewoon een “ik zie het later wel kwestie” of zoiets. Schaf in ieder geval een fatsoenlijke koptelefoon aan, die oordopjes is echt troep, een goeie hoofdtelefoon sluit je gehoor af van de geluiden om je heen, dus hoeft ie minder hard, geeft een betere geluidskwaliteit, en de hoge tonen komen minder scherp maar juist beter erdoorheen.

      /   Reply  / 
  3. ik dus -__-

    als die fabrikanten het volume aanpassen kun je toch niet meer luisteren alangs een drukke weg fietst ofzow :S

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>