Vlaamse jongeren grijpen naar groeihormoon

dumbellEen prachtig lichaam krijg je in de meeste gevallen niet vanzelf. Daar moet voor gewerkt worden. Een deel van de Vlaamse jongeren tussen de 14 en 18 jaar hebben andere manieren gevonden. 8 procent grijpt naar groeihormonen om hun lichaam in shape te krijgen.

Groeihormoon wordt in je lichaam aangemaakt. Kinderen die te klein zijn, hebben een tekort aan het groeihormoon. Voor hen is er de mogelijkheid groeihormonen in te laten spuiten. Dat deze niet bedoeld zijn voor andere doeleinden spreekt voor zich.

Toch slagen de jongeren erin via Belgische en andere buitenlandse websites koerierbedrijven hun illegale hormonen het land in te krijgen. Open VLD-senator Bart Tommelein is het er niet mee eens dat de overheid de handel in de hormonen zo langs zich heen laat gaan. Hij is bezig met een wetsvoorstel.

Jongeren die de hormonen nemen lijken zich niet druk te maken om de gevolgen. Dat terwijl die niet mis zijn. De kans op een hartinfarct en nierblokkage wordt aanzienlijk verhoogd bij het gebruik van dit soort hormonen.

Bron: De Standaard

Lees ook:Amerikaanse jeugd gek op hormonen
Lees ook:Jeugd bouwt eigen snelheidsremmer
Lees ook:Minder illegale downloads in Groot-Brittannië
Lees ook:Jongerenblog kijkt: Plaats Delict: Sporen Naar De Dader
Lees ook:Borstverkleining dankzij water en steak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>