Tienermeisjes willen af van rimpels

rimpelRimpels, een heuse oude-mensen-kwaal. De een zal zich er niet aan storen, voor de ander is het een regelrechte ramp. Voor die laatste mensen is er botox. Steeds vaker zijn er ook tieners die dit spul gebruiken.

Botox is een eiwit dat er voor zorgt dat de zenuwen geen signalen meer doorgeven naar de spieren. Het gevolg:  een ontspannen gezicht en dus geen sporen van fronsen.

Oudere mensen hebben al heel wat gekke bekken en fronsen gemaakt en dat laat zijn sporen achter in de huid. Terwijl de meeste jongeren een huidje hebben als een perzik zijn er steeds meer tienermeisjes die hun gezicht op laten spuiten.

Vorig jaar kregen 11.000 Amerikaanse tieners een botoxbehandeling. Die trend is nu flink aan het overwaaien naar Groot- Brittannië. Jonge meisjes maken zich zo druk om hun uiterlijk en de drang om er ‘perfect’ uit te zien is waanzinnig.

Klinieken zullen niet zo snel minderjarigen behandelen, vandaar dat er andere manieren ontstaan om toch de injecties te krijgen. De meisjes krijgen hun behandeling via botoxfeestjes of halen een ‘doe-het-zelf-kit’ uit het buitenland op internet.

Meer weten? Lees ook het bericht van mijn collega op vrouw.blog.nl!

Bron: HLN

Lees ook:Zakenmannetjes aan de botox
Lees ook:Botox voor beginners
Lees ook:Dikke tieners niet per definitie ongelukkiger
Lees ook:In de cel voor webcamseks met tieners
Lees ook:Alcoholgebruik Urkse meisjes groeiend probleem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>