Verplicht gesprek voor pubers met arts of verpleegkundige

Minister Edith Schippers en staatssecretaris Marlies Veldhuizen van Zanten willen dat alle kinderen vanaf veertien jaar in het voortgezet onderwijs een gesprek met een arts of verpleegkundige krijgen. Onderwerpen als overgewicht, pesten en eenzaamheid moeten aanbod komen.

Ook zal er in het pubergesprek ruimte zijn voor informatie over veilig vrijen en voorlichting over alcohol en drugs. Met dit plan wil het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de gezondheid van jongeren verbeteren.

Lees ook:Allemaal naar de arts? Geef je mening!
Lees ook:Jongeren voor verplicht lesprogramma over drugs en alcohol
Lees ook:Voorlichting over seksuele onthouding werkt beter bij jongeren
Lees ook:Alcohol is juist goed!
Lees ook:Ben jij orgaandonor? Veel jongeren twijfelen…

1 Reacties // Reageer

One thought on “Verplicht gesprek voor pubers met arts of verpleegkundige

  1. jos van veen

    kan nuttig zijn.
    Trekt een enorme wissel op de sociale vaardigheden van artsen om sneel te kunnen aansluiten bij de individuele belevingswereld van de jongere.
    Blinken ze meetsal niet erg in in uit..artsen wilen ene klacht,liefst diagnose van de cliënt die in hun termen wordt gesteld en open interviews vallen daar buiten..Wordt niet ervaren als (genoeg)medisch.
    Artsen zulen het liefst gewoon standaard voorlichting willen geven en dan moet de andere partij maar kijken wat ie er mee doet.De medische (huisartsen)wereld is niet gewend aan open en diepte interviews en doorvragen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>