Model van 21 jaar sterft aan anorexia


De Braziliaanse Ana Carolina Reston van 21 jaar, internationaal model voor oa. Ford en Elite, leeft niet meer. Ze is afgelopen nacht gestorven aan de gevolgen van anorexia nervosa. Ana woog nog maar 40 kilo terwijl ze 1,74 meter lang was. Het laatste wat ze heeft gedaan is een fotoreportage voor de catalogus van Armani, maar werd weggestuurd omdat ze veel te dun was. Giorgio Armani wil namelijk geen dunne meisjes meer.

Italië is net als Spanje tegenwoordig tegen te dunne modellen. Ana werkte sinds haar 13e als model. Op 25 oktober werd ze opgenomen in het ziekenhuis met een leverstoornis, dat te maken had met anorexia. Het schijnt dat het topmodel alleen appels en tomaten at, lekker gezond dus. Ze deed dat om meer geld te verdienen, om haar moeder met Alzheimer te helpen.

Lees ook:Ontwerpers zeggen vaarwel tegen te dunne modellen
Lees ook:Model van 31 kilo op billboards Italië
Lees ook:10% anorexia nervosa patiënten is een jongen
Lees ook:Eet eens een boterham, ofzo
Lees ook:School leert jongeren model worden

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Model van 21 jaar sterft aan anorexia

 1. Ivo

  Kijk ook eens op de site van dit jongerenprogramma!
  Uitzendingen online terug te kijken!

    /   Reply  / 
 2. *//Meisje..

  Dat meisjee heeft tenminste dr doel bereikt.
  kijk maar eens op een pro-ana site. veel meisjes doen er ook alles voor om dun te zijn, ookal word t dan hun dood. kan ze eigelijk geen ongelijk geven.

    /   Reply  / 
 3. Dj-Chris

  Nou ik wel!!! Het leven draait niet alleen om uiterlijk! Het draait bij deze meisjes puur om een “zelfvertrouwen kick” die ze krijgen als ze zich zelf, en andere haar sexy vinden. Een gezond dieet als je dik bent. OK. maar dit niet! en vind het overigens heel sneu dat het zo is afgelopen.

    /   Reply  / 
 4. Modelicious

  Ik ben het zeker niet met *meisje* eens, als je 21 heb je geen doel bereikt. Dan heb je juist nog velen doelen te bereiken…en de modellen wereld is keihard. Ook al heb je maatje 34/36 je moet altijd blijven lijnen. Zoals het gezegde ook wel luid (op brood en water leven). En als er telkens word gezegd dat je af moet vallen,staat er zoveel druk op je. Je gaat er aan onder door..en begint jezelf inderdaad te dik te vinden!! Zo glitter&glam is de modellenwereld helaas niet..kijk naar Milaan New York. Die meisjes die daar op de runway lopen zijn zoo skinny, of ze zitten aan de drugs of ze krijgen anorexia…niet allemaal ofcourse maar de druk is erg hoog!!En ik vind het modebeeld tegenwoordig echt vreselijk!! We moeten tegenwoordig als ‘model’veelst te dun zijn..en dat schaad vooral de vrouwelijke bevolking!!! Dus een beetje bot gezegd he : Dat ze haar doel heeft berikt!! En jaa iedereen wil inderdaad dun zijn, en dat komt alleen maar door het ideale beeld van Celebs and Models. Dus al met al hangt het samen met 1 factor : PERFECT zijn..en dat is niemand:)!!! Kus&Liefs…..

    /   Reply  / 
 5. lola

  egt erg ik ben 11 en iedereen zegt dat ik model moet worden nou echt niet dit is echt erg wat er is gebeurt hoor ik kan het gewoon niet geloven

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>