Nieuwe jongerenziekte: infobesitas

SickIn de wereld der jongeren is een nieuwe ziekte opgestaan. Infobesitas steekt steeds vaker de kop op. Het is de angst om iets te missen en om buiten de groep te vallen.

De combinatie van info en obesitas komt niet zomaar uit de lucht vallen. Waar obesitas een gevolg is van te veel voedsel, is infobesitas een gevolg van een overdosis informatie.

Via internet hebben jongeren toegang tot enorme hoeveelheden informatie over van alles. Ze willen alles weten, erbij horen en houden dan ook regelmatig de stand van zaken bij via sociale netwerksites, sms en mail.

De mate waarin jongeren media tot zich nemen begint de vormen aan te nemen van een verslaving. De angst om maar iets te missen waardoor ze buiten de boot vallen levert nogal wat stress op. De gevolgen zijn vermoeidheid, slaaptekort en concentratieproblemen. Zo erg zelfs dat sommige jongeren er daadwerkelijk ziek van worden.

De term infobesitas is verzonnen door iemand uit het trendteam van YoungWorks, een bureau voor jongerencommunicatie.

Bron: GGZ

Lees ook:Jongeren (vooral meiden) oververmoeid
Lees ook:Facebook + studeren = geen goede combi
Lees ook:Wat zijn we toch moe
Lees ook:Korte cursus vrienden verlinken
Lees ook:Jongerenwebsite over seks bekroond

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe jongerenziekte: infobesitas

  1. john

    Ik wil gewoon alles weten. ik val ook niet buiten de groep. ik wil gewoon alles weten van sport (voetbal, schaatsen, wielrennen, darten, alle olimpische sporten waar zeer bekende, of nederlanders aan mee doen) ook wil ik alles weten van evolutie, degeneratie, en relativiteitstheorieen. muziek kan ik niet zonder, steeds nieuwe bands ontdekken, en oude muziek blijven luisteren. ook moet ik blijven sporten, skateboarden, voetballen, darten. bij het kopen van mijn huis moet ik alles weten over alle soorten hypotheken bij alle banken. risico’s met elkaar uitsluiten. ook moet ik alle politiek volgen, want ik wil voor mezelf gewoon een mening hebben over wat er gezegd wordt. niet voor een ander.

    ik ga ook standaard 10 kanalen af op mijn autoradio binnen een half uur.

    ik kan wel door blijven gaan. want er is nog techniek, vrouwen, lifestyle, vrienden. en natuurlijk alles weten over infobesitas.

    mijn lijfspreuk blijft ook: Ik Weet Alles! :)

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Facebook + studeren = geen goede combi | Jongeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>