Kindertelefoon lanceert online interactief forum

De Kindertelefoon heeft een online jongerenforum opgericht. Jongeren kunnen hier niet alleen met vragen terecht, maar elkaar ook helpen. Op deze manier hoopt de Kindertelefoon beter aan te sluiten bij de belevingswereld van jongeren en hun veranderende mediagebruik.

Tot dusver kon de doelgroep van de Kindertelefoon (8- tot 18-jarigen) via ‘de Vragenkast’ op de website, de chat en telefoon contact opnemen met de Kindertelefoon. Met het nieuwe online forum kunnen 13- tot 18-jarigen nu ook op een interactieve ‘social’ manier met elkaar discussiëren en elkaar helpen. Zo krijgen de jongeren antwoorden vanuit de deskundigen van de Kindertelefoon én vanuit leeftijdgenoten die met hetzelfde probleem zitten of er ervaring mee hebben.

Wanneer je op de Kindertelefoon-website een term zoekt of een vraag intypt, krijg je resultaten uit het online forum, maar ook uit de online kennisbank ‘Ask and Find’. Een voorbeeld: als iemand zoekt op de term ‘ik word gepest’, krijgt hij niet alleen alle items met betrekking tot pesten uit de kennisbank, maar ook alle items over dat onderwerp die op het forum staan.

www.kindertelefoon.nl

Lees ook:Online plekje voor transgenderjongeren
Lees ook:Jongeren vinden stemmen vanaf zestien jaar slecht plan
Lees ook:Internet ook voor jongeren nog een raadsel
Lees ook:Nederlandse jongeren zijn minst vaak dronken
Lees ook:Duizendste homo-jongerenprofiel voor 18min.eu

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>