Soap Malaika moet jongeren interesseren in zorgsector

Het duurt nog eventjes, maar vanaf maandag 25 maart komt RTL 5 met een gloednieuwe soap: ‘Malaika’. De serie, die elke werkdag tussen 19.00 en 19.30 uur te zien zal zijn, draait om drie jonge mensen die samenwonen en samenwerken. Ze delen lief en leed en lopen stage in zorgcentrum ‘Malaika’. De nieuwe soap gaat over hun leven, de liefde, hun problemen en romances. Zij werken samen met ervaren collega’s wiens werk, privélevens en onderlinge relaties ook naar voren komen in de verhaallijnen.

De soap wordt geproduceerd door Bing Film & TV onder creatieve leiding van Johan Nijenhuis. Er zijn vooral veel talentvolle, jonge acteurs in te zien, die hun debuut op tv maken. Uniek aan de serie is dat het een aantal van de acteurs zelf ervaring in de zorgsector heeft. Ook zijn er bekende acteurs aan de serie verbonden, zoals Jasmine Sendar en Curt Fortin.

Krijg een beeld van het verhaal:
Jasmine Sendar (voormalig ‘ONM’) werkte de afgelopen jaren zelf in de zorg. Zij vertolkt de rol van Luciel, een ervaren medewerker van het centrum. Wanneer zij de 14-jarige diabetespatiënt Ricky verzorgt, ontdekt ze dat zijn moeder wordt geslagen door haar man en wil ingrijpen. Als stagebegeleider Mike (Curt Fortin, ‘Voetbalvrouwen’) vindt hij het moeilijk om werk en privé gescheiden te houden wanneer hij verliefd wordt op stagiaire Floortje.

Andere rollen zijn weggelegd voor ondere andere Melissa Drost (musical ‘Soldaat van Oranje’) en Anke Engels (‘SpangaS’). Melissa heeft als de lesbische Laura op haar werk een flirt met de dochter van een cliënt. Anke speelt Hanneke, die na lange tijd weer aan de slag gaat en twijfelt of ze het vak nog in de vingers heeft.

Interesseren in zorgsector
De soap is een samenwerking tussen RTL 5 en verschillende zorgorganisaties en schetst zoveel mogelijk de werkelijke situatie in de sector. Het programma heeft als doel jongeren enthousiast te maken voor het werken in de zorg.

Lees ook:Nieuwe soap Malaika op RTL 5; @Jongerenblog zag ‘m al
Lees ook:Overdosis van zeven kopjes koffie
Lees ook:Sony breidt VAIO E-serie uit met compacte 11 inch laptop
Lees ook:Sophie’s Web is grappig en vernieuwend
Lees ook:Agressie tijdens het vakantiewerk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>