Nieuwsgierig naar de Duitsers…

logo_duitsersIn de zesdelige serie DE DUITSERS trekt iedere aflevering een bonte mix van presentatoren, elk met zijn of haar eigen expertise, met bewondering, verwondering en gezond ‘vooroordeel’ door Duitsland. Zij onderzoeken wie onze Oosterburen precies zijn en gaan elk op zijn of haar eigen typerende wijze op zoek naar antwoorden. Met humor, een vleugje Nederlandse ironie maar met vaart en vol oprechte nieuwsgierigheid gaan Lauren Verster, Victor Reinier, Kim-Lian van der Meij, Jort Kelder, Annemieke Schollaardt en Kees Tol op pad.

In de eerste aflevering van het gloednieuwe programma DE DUITSERS gaan drie van de zes presentatoren meteen helemaal los in hun zoektocht naar onze ‘freunden’ aan de oostgrens; de Duitsers. Vooroordelen worden zeker niet geschuwd, maar kloppen die wel?

Victor Reinier gaat als expert van de Nederlandse variant –als acteur in onder andere Baantjer en Flikken Maastricht- op zoek naar het geheim van één van de populairste genres op de Duitse televisie: de ‘krimi’. Sinds jaar en dag zitten de Duitsers op zondagavond aan de buis gekluisterd, want zondagavond is ‘krimi-avond’. Wat maakt deze politieseries toch zo succesvol? Victor bezoekt de set van Tatort, een hitserie die zich in meer dan 12 verschillende versies in Duitse steden afspeelt. Na gesprekken met cast en crew krijgt Victor de regisseur zo ver dat hij mag meespelen in de populaire ‘Munster’ versie.

Lauren Verster onderzoekt een heel andere kant van de Duitsers. Nederland staat wereldwijd bekend om de Amsterdamse wallen, maar op het gebied van seksuele vrijheid worden we ingehaald door onze Oosterburen. Sinds enige jaren is de prostitutie gelegaliseerd en blijkt Duitsland wereldwijd in trek te zijn als ‘discount’ seksland. Lauren bezoekt een ‘all you can seks’ bordeel in Berlijn. Ook is zij te gast bij de dubieuze ideologische organisatie ‘Fuck for Forest’, die seksfilms produceert voor het behoud van het regenwoud; een hippieachtig gezelschap dat de liefde bedrijft voor het bos.

Kees Tol trekt gehuld in traditionele lederhosen naar het Zuid-Duitse Beieren, als een van de zeven miljoen bezoekers van de Oktoberfeste. Hoewel er zoals verwacht heel veel bier wordt gedronken, blijken de jonge Duitsers er vooral op zoek te zijn naar een partner. En dat gaat volgens een uitgekiende code. Daarnaast spreekt Kees met de Nederlandse Shirley, die al sinds haar vijfde in München woont. Zij vertelt Kees meer over de tradities en ‘geheimen’ rond dit bijzondere jaarlijkse evenement.
Kijk voor meer informatie op www.avrotros.nl/deduitsers

Vanavond, Nederland 3 – 21.10 uur

Lees ook:De duistere kant van de Duitsers
Lees ook:Lauren Verster en Tim Haars; versierpogingen en meer in taxi
Lees ook:Nederlandse single grootste kans op Duitse vakantieliefde
Lees ook:Schutzengel moet ongelukken tegengaan
Lees ook:Juize van Radio 538 naar Slam!FM op 9 september

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>