De Saddam show

Saddam wordt opgehangen "Heb je het filmpje gezien?" is deze week een veelgehoorde vraag. De dood van Saddam Hoessein is uitgegroeid tot een heus spektakel. Zijn laatste woorden, de plek van de ophanging, de boze woorden van toeschouwers… Alles wordt tot in detail geanalyseerd. Internetters discussiëren erop los of de doodstraf wel juist was en ook voor de media bleek het een goudmijntje te zijn. De dood van een dictator (alleen van het woord al krijg je rillingen op je rug) wil natuurlijk niemand missen. Een bak popcorn bij het filmpje en smullen maar. Alleen jammer van de slechte kwaliteit.

Tot afgelopen week heb ik me nooit echt kunnen voorstellen waarom de gladiatorengevechten in het oude Rome zo populair waren. Tegenwoordig spreken veel mensen immers hun afschuw uit over zulk soort wreedheden. In het 'geef het volk brood en spelen' zijn de spelen daarom nu meer van het 'Ter land, ter zee en in de lucht' soort ter vermaak. De misdaden van Hoessein brachten echter de oermens in eenieder weer naar boven. We willen bloed zien!

Na de jacht, de vangst, de marteling/ondervraging, de rechtszaak praatte iedereen erover mee: de dood of levenslang? Uiteindelijk bleek dat Saddam dood moest. Amerika wees de duim naar beneden. De beelden van Hoessein die als een soort varken naar de slacht wordt gebracht doen een beroep op het menselijke in de kijker (het ziet er toch wel zielig uit), maar we hebben het hier wel over een echte bad guy. Mede dankzij president Bush van de VS hebben we hem de afgelopen tijd als de belichaming van het ultieme kwaad. Dus om nou rouwig te zijn om zijn dood? Ik vind het zelf wat overdreven dat het zoveel weg moest hebben van een showproces. Dat belooft wat voor Osama bin Laden als die wordt opgepakt.
 

Lees ook:Bezoekje van geheim agenten
Lees ook:Halfbroer Saddam per ongeluk onthoofd
Lees ook:Echt of nep?
Lees ook:Wat is jouw nieuwe woord van 2011?
Lees ook:Rein van Dijk (20) redt toeristen uit vlammenzee

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “De Saddam show

  1. teeeering

    melissa jij bent egt zo slegt in dit werk hoop dat magali snel trug komt

      /   Reply  / 
  2. Iemand

    Doe eens even normaal. Ze begint net en schrijven is moeilijk. En ik vond het stuk niet eens slecht, dus ik weet niet wat jou dwars zit ?

      /   Reply  / 
  3. banundi

    tis gewoon wat langer, juist goed.

    Kheb het filmpje ook al gezien op youtube.com, khad de ophanging iets officielers verwacht. ik zou het echt in mn broek dan als ik zon dikke strop om mn nek krijg.

      /   Reply  / 
  4. TJ

    ey kanj de link doorgeve ik zoek em al de hele tijd

      /   Reply  / 
  5. remkje

    @Teeeering
    Als je zoveel commentaar op het stukje hebt, plaats hier even in een bericht dan hoe het wel moet?

    Ik ben tegen de doodstraf, als je zo iemand vermoord heb je zelf ook bloed aan je handen.

      /   Reply  / 
  6. TJ

    @ banundi ik heb al 6 dage aan ee stuk zitte kijke op internet en ook youtube en kvinnet gwn nie! Kunj link dan doormaile nr [email protected]

      /   Reply  / 
  7. TJ

    thx mr wnr jem ziet opgehange worde kanj hem nie zienb opgehange worde dan gaat cam weg… Is da et enigste wr jem kan zien opgehange worde?

      /   Reply  / 
  8. banundi

    ja, dr was echt geen hele cameraploeg bij.

      /   Reply  / 
  9. Ilse

    barbaars hoor, maar er was geen enkele echt goede oplossing… geef je hem levenslang, dan probeert hij uiteraard te ontsnappen of zijn volgelingen bevrijden hem, wanneer je hem doodt… tsja dan zit er inderdaad bloed aan je handen.
    saddam zelf wilde eigenlijk een millitaire executie… dat verdient ie helemaal niet want hij heeft geen enkele millitaire opleiding gevolgd. hij was enkel een afgrijselijke tiran!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>