Jongerenblog luistert de nieuwe cd van John Fogerty

Na zo ongeveer door al zijn generatiegenoten voorgegaan te zijn, verschijnt er eindelijk weer eens wat werk van John Fogerty. De frontman van de legendarische swamprockband Creedence Clearwater Revival brengt met Wrote A Song For Everyone alweer zijn twaalfde soloalbum uit. Alhoewel solo….Fogerty heeft dit keer flink wat vakbroeders en zusters uitgenodigd om een deuntje mee te zingen. En dat heeft best goed uitgepakt!

Want Wrote A Song For Everyone knalt er meteen lekker in met Fortunate Son, in samenzang met de Foo Fighters. Ook andere oud-CCR toppers als Have You Ever Seen The Rain (met Alan Jackson), Who’ll Stop The Rain (met Bob Seger) en Bad Moon Rising (met de Zac Brown Band) zijn in hun nieuwe jasje prima te pruimen.

Heeft Wrote A Song For Everyone dan ook nog mindere nummers? Jazeker! Want ondanks de heerlijke stem van Jennifer Hudson komt Proud Mary niet lekker op gang. Maar de absolute domper is Born On The Bayou. Eén van CCR’s betere klassiekers wordt door Kid Rock op een vreselijke manier verzopen.

Waar ik gelukkig wel vrolijk van wordt is de samenwerking van de familie Fogerty (John samen met zijn zoons Shane en Tyler), die Lodi prachtig neerzetten. En met de twee nieuwe werken Mystic Highway en Train Of Fools geeft John Fogerty aan dat hij het nog steeds heeft. De man met de karakteristieke stem levert met Wrote A Song For Everyone al met al een heerlijk album af dat zeker niet misstaat in de rest van mijn Fogerty-collectie.

Klik op de titel om deze cd meteen bij bol.com te bestellen: Wrote A Song For Everyone.

Tekst: Jayme Tol

Lees ook:Jongerenblog luistert naar nieuwe cd Beady Eye
Lees ook:Twintig liedjes die beter zijn dan seks
Lees ook:Volop variatie op de nieuwe CD van Jessie J!
Lees ook:Jongerenblog luister naar cd-box John Mayer
Lees ook:John Mayer steengoed in HMH

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>