Arbeidsinspectie onderzoekt werkomstandigheden jongeren

Jongeren worden maar al te vaak door hun werkgever uitgebuit. Ze hebben vaak niet door dat de dingen die van ze worden verwacht, eigenlijk niet mogen. Al eerder schreef ik dat ik daarom erg blij ben met werknemersvakbond FNV, die deze zomer door het land tourt om jongeren voor te lichten over vakantiewerk. Vandaag las ik dat ook de Arbeidsinspectie erop toe wil zien dat de regels worden nageleefd. Zij onderzoekt de komende maanden of jongeren veilig werken door te kijken of de vakantiekrachten bijvoorbeeld niet te lang achter elkaar werken, niet te laat ‘s avonds aan het werk zijn en voldoende rust krijgen. Er wordt vooral gecontoleerd in de horeca, de recreatiesector, de detailhandel en op groenten- en bloemenveilingen. Ik ben blij dat de Arbeidsinspectie zich nu ook gaat richten op de horeca. Ik heb al vaker meegemaakt (en gehoord) dat vooral in deze sector de regels nogal eens worden overtreden. Als werknemer sta je meestal vrij machteloos, dus hopelijk kan de Arbeidsinspectie iets betekenen voor jongeren die onder slechte werkomstandigheden moeten werken. Of de Arbeidsinspectie voor veel veranderingen kan zorgen weet ik niet, maar ik ben al blij genoeg dat er tenminste iets wordt gedaan.

Lees ook:Arbeidsinspectie checkt vakantiewerk in tuinbouw
Lees ook:Steek je sigaret maar buiten op
Lees ook:Drie kwart jongeren werkt extra in december
Lees ook:Jonge werknemers supermarkten lopen heel wat mis
Lees ook:Hyven in de tijd van de baas

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Arbeidsinspectie onderzoekt werkomstandigheden jongeren

 1. Theresa

  Ja ik lees ook wel eens dingen over mensen die de hele dag in zo’n muffe keuken aardappels moeten snijden en schillen :’(
  Arbeidsinspectie is in de horeca dus zeker wel welkom :D

    /   Reply  / 
 2. Melissa

  he wat dacht je van mijn slavenbaantjes in de horeca :(

    /   Reply  / 
 3. Steven

  Slaven vroeger, die hadden het pas zwaar ja! :) Mensen mogen zelf ook wel eens wat assertiever zijn zeg, als het je niet bevalt, dan kap je er toch mee :S

    /   Reply  / 
 4. Melissa

  je wilt toch ergens normaal kunnen werken onder goede arbeidsomstandigheden! zo blijf je werk zoeken :S

    /   Reply  / 
 5. griekenland

  de horeca overschrijdt vaak de regels…weet iemand misschien waar ik een klacht tegen een bepaald bedrijf kan ind dienene zodat dit bedrijf een onderzoek krijgt?
  Alvast bedankt

    /   Reply  / 
 6. Magali

  ik heb geen idee… maar wat je wel kan doen is bellen naar FNV..

    /   Reply  / 
 7. anus

  POEPPOEPOEPOEP

    /   Reply  / 
 8. Michel de Jong

  Ik ben het eihoofd.
  Ik hou van eieren.
  Ik word geil van eieren.
  Ook stop ik eieren in mijn reet.
  Ik nuek ook kippen.Ik ben het eihoofd.
  Ik hou van eieren.
  Ik word geil van eieren.
  Ook stop ik eieren in mijn reet.
  Ik nuek ook kippen.Ik ben het eihoofd.
  Ik hou van eieren.
  Ik word geil van eieren.
  Ook stop ik eieren in mijn reet.
  Ik nuek ook kippen.Ik ben het eihoofd.
  Ik hou van eieren.
  Ik word geil van eieren.
  Ook stop ik eieren in mijn reet.
  Ik nuek ook kippen.Ik ben het eihoofd.
  Ik hou van eieren.
  Ik word geil van eieren.
  Ook stop ik eieren in mijn reet.
  Ik nuek ook kippen.Ik ben het eihoofd.
  Ik hou van eieren.
  Ik word geil van eieren.
  Ook stop ik eieren in mijn reet.
  Ik nuek ook kippen.Ik ben het eihoofd.
  Ik hou van eieren.
  Ik word geil van eieren.
  Ook stop ik eieren in mijn reet.
  Ik nuek ook kippen.

    /   Reply  / 
 9. Mathijs Smit

  dit was een grap
  !!!!!!!!!!!!!!!!
  hierboven

    /   Reply  / 
 10. luca

  misschien moeten ze de kleinere bedrijven ook eens even bezoeken :-) dat kan geen kwaad. mijn ervaring is: hoe kleiner het bedrijf, hoe meer er gesjoemeld wordt met lonen, arbeids en rusttijden en vrije dagen………. ik zou blij verrast zijn als ze eens op de stoep zouden staan:-)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>