Straattaal app met ruim 750 woorden

Ken jij de Straattaal-app al? Met deze Nederlandse app heb je ruim 750 straattaalwoorden op je iPhone beschikbaar hebt. Allemaal zijn ze voorzien van de betekenis en meestal ook een geluidsclip met de juiste uitspraak.

Het is de eerste Nederlandse app op dit gebied, waarbij vrijwel alle veelgebruikte woorden zijn opgenomen. Vind je dat de uitspraak van een woord niet helemaal klopt, dan kun je met de opnamefunctie zelf een nieuwe uitspraak vastleggen. Ook kun je suggesties voor nieuwe woorden doorgeven. Tijdens het gebruik van de app luister je naar hiphop-achtergrondmuziek.

Je kunt in de app je eigen favorieten markeren. De database wordt volgens de makers dagelijks bijgewerkt en er zijn plannen voor nog meer functies in toekomstige updates.

Download Straattaal in de Apple Appstore (€0,79)

Lees ook:Wat is jouw nieuwe woord van 2011?
Lees ook:Nederlandse hiphop slecht?
Lees ook:VPRO Dorst zoekt schrijftalent (deadline 30 mei)
Lees ook:Vrouwen: tv in slaapkamer funest voor seksleven
Lees ook:Heb jij je Woord van het Jaar 2013 al doorgegeven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>