Met City Night Line ‘s nachts naar het Oktoberfest München

Het bier vloeit in München weer rijkelijk van 22 september t/m 7 oktober tijdens het grootste bierfeest ter wereld, het Oktoberfest. Met City Night Line, de nachttrein van Deutsche Bahn, reizen festivalgangers al vanaf 98 euro retour naar Beieren. Bijkomend voordeel: ’s nachts onderweg slapen en overdag feesten – zonder een dure hotelovernachting.

Met de nachttrein City Night Line kunnen reizigers voordelig een hele dag meefeesten zonder een kostbare hotelkamer te moeten boeken. Opstappen is ’s avonds mogelijk in Amsterdam (vertrek 20.31 uur), Utrecht (20.59 uur) of Arnhem (21.37 uur). Aankomst in München Hauptbahnhof is 07.10 uur. Het station van München ligt op zo’n 15 minuten lopen van het festivalterrein. Daar hebben bezoekers een hele dag de tijd om te genieten van alle festiviteiten. City Night Line vertrekt weer terug richting Nederland om 22.47 uur.

Het Oktoberfest trok vorig jaar 6,9 miljoen bezoekers, die in totaal zo’n 7,9 miljoen liter bier dronken in één van de 14 feesttenten. Maar er is natuurlijk veel meer te beleven op de Wiesn, zoals het feest in de volksmond wordt genoemd. De vele kermisattracties, eetstandjes, souvenierwinkels en vrolijke muziek maken het voor jong en oud een gezellig dagje uit. De lokale bevolking draagt tijdens het feest de traditionele Lederhosen (voor mannen) of Dirndl (voor vrouwen). Een tip voor singles: als een vrouw nog vrijgezel is, draagt zij het strikje van haar schort aan de linkerkant. Getrouwde vrouwen dragen het strikje rechts. Inwoners uit München vindt men vooral in de Hacker- en Schottenhameltent.

Met City Night Line reizen bezoekers van het Oktoberfest ‘s nachts vanaf Amsterdam, Arnhem en Utrecht naar München, vanaf 49 euro in een couchetterijtuig en vanaf 69 euro in een slaaprijtuig (prijs per persoon, enkele reis).

Meer informatie en boekingen:

  • www.citynightline.nl
  • NS Hispeed-balies in de Tickets & Service-winkels op de grotere stations of via 0900 9296 (0,35 euro/min)
  • Treinreiswinkel, telefoon 071 5137008

Lees ook:Steden der Liefde
Lees ook:Liefste slaaptrein delen met Doutzen Kroes en Marco Borsato
Lees ook:Tiener verkracht op Oktoberfest München
Lees ook:Nieuw tijdschrift over bier
Lees ook:Warm? neem een biertje!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>