Verantwoordelijke voor talentontwikkeling ontbreekt vaak

Bij een meerderheid van de organisaties (52 procent) is er geen directe verantwoordelijke voor talentontwikkeling. Dat blijkt uit een onderzoek van ASA, specialist in bemiddeling van studenten en young professionals, dat gepubliceerd is in het Trendrapport ‘Jong talent naar de top’.

In het onderzoek hebben 275 bedrijven hun ervaringen met talentontwikkeling gedeeld. Wanneer de verantwoordelijkheid voor talentontwikkeling wel is belegd, is dit doorgaans bij de HR-afdeling (46 procent) of het lijnmanagement (21 procent). Soms ligt de verantwoordelijkheid hoger, bijvoorbeeld op directieniveau (13 procent) of bij het hoger management (7 procent).

Als de verantwoordelijkheid voor talentontwikkeling op hoog niveau ligt, heeft dit een aantoonbaar positief effect op de doorgroei van young professionals. Uit het onderzoek van ASA blijkt namelijk dat wanneer de HR-afdeling en/of het management een grotere of belangrijkere rol gaat spelen bij talentontwikkeling, de doorgroei van het aantal starters toeneemt.

Lees ook:Draagvlak videosollicitatie onder studenten is groot
Lees ook:Als economie aantrekt, gaan jongeren snel op banenjacht
Lees ook:Crisis dwingt Nederlander tot betere studie- en beroepskeuze
Lees ook:Amerikaanse jongeren wachten met seks
Lees ook:Jonge professional ‘hopt’ van baan naar baan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>