Regel alvast je pensioen

Ik heb geen flauw idee wat ik voor mijn pensioen betaal. Jullie wel? Het blijkt dat vier op de tien jongeren niet weet wat ze voor hun pensioen betalen. Dat is iets voor later toch?

Bijna de helft van de jongeren tussen de 16 en 28 jaar zegt niet meer dan tien procent van het brutoloon over te hebben voor de oudedagsvoorziening, terwijl de AOW-premie alleen al achttien procent van het verdiende salaris bedraagt.

In ieder geval komt er een campagne om jongeren bewust te laten nadenken over hun pensioen. De campagne heet ‘Breng de toekomst dichterbij’. Hopelijk brengen ze ook informatie dichterbij, ik denk dat veel jongeren nog bijna niks weten over AOW-premies enzo.

Lees ook:Pensioen? Dat komt nog wel…
Lees ook:Salaris belangrijk voor werkzoekenden aldus Unique
Lees ook:Jongeren melden zich ziek voor WK voetbal
Lees ook:Jongere generaties vinden pensioenstelsel oneerlijk
Lees ook:‘Kom niet in de shit, doe het wit!’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>