Positieve filmpjes moeten agressie verminderen

You Tube heeft een enorme verzameling filmpjes. Over de meest uiteenlopende gebeurtenissen staat er beedmateriaal op de site. Ongetwijfeld heb je er een aantal gezien, wellicht heb je zelfs een favoriet. Dat die filmpjes naast interessant, leuk, grappig of dodelijk saai ook nuttig kunnen zijn bedacht voorzitter van het Amsterdamse stadsdeel Zuidoot, Elvira Sweet. Zij wil sites zoals You Tube inzetten om jongeren het goede voorbeeld te geven en op het juiste pad te krijgen en houden.

Door de grote hoeveelheid filmpjes zijn er ook heel wat bij die een negatieve boodschap uitdragen. Zo was het filmen van vechtpartijen, happy slapping een tijd lang populair. Ook verdwaalde filmpjes waarin jongeren uit de kleren gaan, sexting, verschenen op het web.

Sweet wil juist de andere kant van jongeren laten zien. Filmpjes waarin jongeren het goed doen en laten zien dat ze iets bereiken in hun leven zou anderen aan kunnen zetten tot minder negatief gedrag. In Amsterdam Zuidoost speelt geweld een grote rol. Vooral schietincidenten komen vaak voor. Door positief gedrag te laten zien hoopt ze de agressieve trend te minderen.

Wat denk jij, gaat dit werken?

Lees ook:Veilig naaktfoto’s sturen
Lees ook:Als je niets mag, doe je alles
Lees ook:Alcoholmisbruik in beeld gebracht door jongeren
Lees ook:Marokkaanse jongeren onder de loep
Lees ook:Online aan de schandpaal: ‘bezemen’ is de nieuwe trend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>