Cremeren of begraven?

Dat je uiteindelijk dood gaat weet iedereen. Erover nadenken en keuzes maken is een tweede. Want hoe wil jij later eindigen? In een graf of in een urn? Geen vraagstukken die dagelijks door je hoofd spelen. Toch is het volgens voorzitter Wiel Hillebrandt van de Koninklijke Facultatieve iets waar ook jongeren vroeg over na moeten denken. Om jongeren meer bij de kwestie te betrekken maakte Kees Sparreboom voor de Koninklijke Facultatieve een stripboek over de laatste keuzes. ‘Roy’s geheim’ is door hem getekend en geschreven. Het vertelt het verhaal van de 16-jarige Roy en zijn opa. Zijn opa deelt een hele persoonlijke keuze met hem die Roy aan het denken zet.

‘Roy’s geheim’ is via de Koninklijke Facultatieve te verkrijgen voor €9,75

Lees ook:Jongeren goed met geheimen
Lees ook:Oproepje
Lees ook:Scholen mogen namen opleidingen niet pimpen
Lees ook:Nieuwe 538 schoolagenda: Uncensored
Lees ook:Take me Out start vandaag met Jan Kooijman als presentator

1 Reacties // Reageer

One thought on “Cremeren of begraven?

  1. Vrijdenker(?)

    Het eas een druilige dag in het najaar dat ik van mijn familie een SMS-kreeg met de treurige mededeling dat mijn schoonmoeder was overleden. Ja wat nu? De verhoudingen tussen haar en mij was nou niet noemenswaardig goed te noemen. Uiteraard was meteen de vraag daaraan gekoppeld, begraven of cremeren? Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en het enige juiste antwoord terug ge-SMS’t wat in in mij opkwam : “Allebei, zekerheid voor alles!”.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>