Gezond advies beloning voor meewerkende scholieren

appleGezond of niet gezond bezig? Veel middelbare scholieren in Noord-Holland krijgen binnenkort persoonlijk advies over hun levensstijl. Ongeveer 50.000 tweede- en vierdejaars leerlingen uit het voortgezet onderwijs doen mee aan een groot onderzoek van de GGD. Ook eerstejaars mbo-scholieren doen aan het onderzoek mee.

Op school vullen ze een digitale vragenlijst in die ingaat op hun levensstijl. Aan de hand van de gegeven antwoorden krijgen de leerlingen via de mail advies over de manier van leven en hoe zij deze nog meer kunnen verbeteren. Al eerder is een soortgelijk onderzoek gedaan onder leerlingen in Noord- Holland. Maar dit keer komen er meer onderwerpen aan bod. De leerlingen kunnen vragen verwachten over eten, bewegen, drugsgebruik, pesten, fruit, alcohol, seks, vrije tijd en zelfmoord.

Bron: Nosheadlines

Lees ook:Helft jongeren wil voor gezond gaan
Lees ook:GGD doet groot onderzoek naar gezondheid jeugd
Lees ook:Een vijfde van Noord-Hollandse jongeren denkt aan zelfmoord
Lees ook:Ongezonde jeugd vaker met zichzelf in de knoop
Lees ook:Noord-Hollandse jeugd laat drank vaker staan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>