Scholen zien taalfouten allochtonen niet meer door de vingers

SchoolwerkWas het nou met een -d of een -t aan het eind? Of toch -dt…? Nederlandse spelling is soms maar lastig. Niet alleen voor allochtonen, ook voor de in Nederland geboren kinders is het niet altijd gemakkelijk. Maar als je eindexamen Nederlands doet, verwacht iedereen wel een goed resultaat. Om allochtone jongeren tegemoet te komen mochten zij voorgaande jaren meer fouten maken in hun eindexamen Nederlands. Dat is binnenkort verleden tijd. Allochtoon of autochtoon, tijdens de examens 2010 telt iedere fout even hard mee.

Dat autochtone havisten twee fouten mochten maken per afgetrokken punt en allochtonen vijf, is natuurlijk niet helemaal eerlijk. Nu al klagen vervolgopleidingen over het taalniveau van gediplomeerden uit het voortgezet onderwijs. Een dergelijke regeling is dan niet meer uit te leggen. Helemaal recht wordt de lijn overigens niet getrokken. Allochtone jongeren behouden evenals dyslectische scholieren hun extra tijd voor het examen en het gebruik van een woordenboek.

Lees ook:Jonge allochtonen worstelen op arbeidsmarkt
Lees ook:De eindexamens zijn begonnen!
Lees ook:Psychiche problemen allochtonen blijven liggen
Lees ook:Allochtone jongeren bewaken kermis?
Lees ook:Flinke toename aanmeldingen examentrainingen door eisen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>