Drank ja of nee? Ageviewer bepaalt

BiertjeAl die jongeren die er telkens maar in slagen alcohol in te slaan terwijl ze nog geen 16 zijn. De supermarkten zijn er zat van want zij krijgen op hun kop wanneer ze laks zijn in het vragen naar identiteitsbewijzen. C1000 heeft daarom een nieuwe manier om te testen of klanten oud genoeg zijn, namelijk de Ageviewer.

Je hebt je flesje drank uit het schap gepakt en loopt richting de kassa. Tot nu toe gaat alles nog goed. Maar wat dan? bij het afrekenen is het de bedoeling dat klanten hun hoofd voor een camera houden. Die camerabeelden gaan dan via een online verbinding naar de meldkamer in Breda waar controleurs de gezichten bestuderen. De op leeftijdsherkenning gespecialiseerde ‘Ageviewers’ geven aan of de leeftijd hoog genoeg is of niet. Nog niet oud genoeg? Dan gaat de kassa niet open en dus helaas, geen drank voor jou. Bij twijfel wordt alsnog naar een identiteitskaart gevraagd.

Helemaal nieuw is de Ageviewer overigens niet. In enkele slijterijen wordt hij ook al gebruikt. Wel is de C1000 de eerste supermarkt die het systeem ook gaat proberen. Mocht het een succes worden, verwacht dan meer van dit soort apparaten in de supermarkten.

Lees ook:Alcohol de schappen uit?
Lees ook:Jeugd scoort alcohol in supermarkt door rekenfouten cassières
Lees ook:Automaat bepaalt je leeftijd
Lees ook:Alleen drankverkoop boven 21 jaar
Lees ook:Supermarkten leren het nooit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>