Actie Tegengif: een half jaar schone longen

sigaretjesRoken. Niet alleen stinkt het (nee niet alleen die sigaret, ook je mond, je haar en je kleren), is het slecht voor je longen, scheurt iedere sigaret een stuk van je conditie weg en heb je later meer kans op kanker. Het lastige is vooral: als je er eenmaal mee begonnen bent, is de de weg terug naar een sigaretloos leven moeilijk, lang en vooral vol met gratis taxi’s de andere kant op.

Allemaal bekend natuurlijk, toch rookt één op de vijf jongeren. Actie ‘Tegengif’ is door Stivoro in het leven geroepen om 65.000 rokende jongeren uit de eerste en tweede klas van het middelbaar onderwijs een halt toe te roepen. De afspraak: een half jaar niet roken. 1 mei is de deadline. 28 scholen uit de Achterhoek en Twente doen mee met de actie die op 2 november van start ging.

Maar houden de jongeren zich een beetje aan de regels? Volgens afdelingsleider Johan Capel van OSG Erasmus in Almelo vooralsnog wel. Tenminste, hij merkt wel dat er minder gerookt wordt dan een paar jaar geleden.

Bron: TCT Tubantia

Zou jij het volhouden?

Lees ook:RIVM wil sigaretten zonder smaak
Lees ook:Een op de tien jongeren is zware roker
Lees ook:Tekenen tegen alcoholmisbruik
Lees ook:Niet de leeftijdsgrens verhogen, maar duurdere sigaretten
Lees ook:Scholieren in grote steden slagen minder snel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>