Hogeschool Ede beste HBO-school van Nederland

schoolWil jij je HBO-opleiding op een écht goede school volgen, dan moet je volgens de HBO-keuzegids naar Ede toe. De Hogeschool Ede kwam namelijk als beste uit de bus.

De kwaliteit van diverse HBO-scholen werd gemeten aan de hand van onderzoek onder studenten en deskundigen. Ook speelden cijfers over uitval en het aantal geslaagden een rol. Volgens de school kunnen zij de kwaliteit hoog houden omdat zij een kleine school zijn. Vergeleken met andere scholen komt het inderdaad vaker voor dat kleinschalige scholen beter presteren dan de grote leerfabrieken.

Ook de opleidingen zijn vergeleken. Zo blijkt dat de Katholieke Pabo de beste opleiding geeft. In het algemeen blijkt dat onderwijs sowieso geen slechte studiekeuze is. In verband met de crisis is in dat vakgebied werk genoeg. Dat geldt ook voor gezondheid- en laboratoriumstudies. De bouw blijkt daarentegen niet zo’n slimme keuze, gezien het gebrek aan werkplaatsen.

Bron: NOS Headlines

Lees ook:Minder drugsgebruik in het voortgezet onderwijs
Lees ook:Pabo studenten kunnen niet rekenen
Lees ook:Onderwijs op meer dan 60 mbo-scholen onder de maat
Lees ook:Viva la Wifi meldt misstanden rondom internet op school
Lees ook:Scholieren best tevreden over hun school

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>