Jongeren van gescheiden ouders depressiever

Kinderen van gescheiden ouders zijn minder gelukkig dan kinderen waarvan de ouders nog samen zijn. Dat blijkt uit onderzoek van de K.U. Leuven. Zes studenten ondervroegen tweeduizend Vlaamse jongeren tussen de 12 en 18 jaar over hun gevoelens.

Er zijn veel jongeren die opgroeien met gescheiden ouders. Eén op de vier jongeren heeft een scheiding meegemaakt en in driekwart van de gevallen woont één van de ouders weer samen met een nieuwe partner.

Ondanks dat de jongeren meer zakgeld krijgen en vaak over meer bezittingen beschikken zoals een nieuwe telefoon of gameconsoles, zijn jongeren met gescheiden ouders niet zo gelukkig met de situatie. De bezittingen, de manier van wonen, het kan de jongeren niet plezieren. Een scheiding heeft nogal wat effecten op het leven van de jongeren. Zo blijven ze vaker zitten en hebben ze meer angstgevoelens.

Bron: De Standaard

Lees ook:Eén op drie jongeren: ‘Het was een vechtscheiding’
Lees ook:Ouders gescheiden, wat nu?
Lees ook:Dokument Junior Leven tussen twee huizen
Lees ook:Tieners aan hun lot overgelaten op digitale snelweg
Lees ook:Nederlandse jeugd gelukkig

1 Reacties // Reageer

One thought on “Jongeren van gescheiden ouders depressiever

  1. maaike

    Tja,, mijn ouders zijn al uit elkaar sinds ik 2 was, maar ik heb er nooit heel erg veel problemen mee gehad! Behalve dat mijn ouders hierdoor erg ver uit elkaar wonen en ze niet meer tegen elkaar praten. Mijn vader heeft een nieuwe vrouw en dochter waar ik het niet geweldig mee kan vinden, maar heel erg vind ik het niet!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>