Dokument Junior Leven tussen twee huizen

Daan. Foto: NCRV.

Kinderen van gescheiden ouders vertellen in ‘Leven tussen twee huizen’ over hun ervaringen. Hoe is het om steeds van het ene naar het andere huis te moeten verhuizen? Hoe kun je het beste wennen aan je nieuwe stiefouder, of aan nieuwe broertjes en zusjes? Met een eigen camera in de hand bevragen de jonge hoofdpersonen hun (stief)ouders over de gevolgen van de scheiding.

Daan – zaterdag 21 januari 12.20 uur
Daan (13) heeft gescheiden ouders die tien minuten bij elkaar vandaan wonen. Toch sleept hij wekelijks al zijn spullen en schoolboeken van het ene huis naar het andere. Zijn ouders willen allebei precies evenveel tijd met hem en zijn broer doorbrengen. Beide ouders hebben een nieuwe relatie, maar hij ziet ook nog eens per maand de vorige vriendin van zijn vader.

Rashaan – zondag 22 januari 12.30 uur
Rashaan (12) heeft ogenschijnlijk weinig problemen met de scheiding van zijn ouders, maar is dat wel echt zo? Eigenlijk weet hij niet eens waaróm zijn ouders uit elkaar zijn, want ze hebben het er nooit over gehad. Door deze documentaire heeft Rashaan het voor de eerste keer met zijn ouders over hun echtscheiding en durft hij ze (bijna) alles te vragen…

Valerie – zaterdag 28 januari 13.55 uur
Valerie is negen jaar. Toen ze vier was, zijn haar vader en moeder gescheiden. Ze heeft haar vader toen een tijd lang niet gezien. Nu woont ze bij haar moeder en eens in de twee weken logeert Valerie met haar broertje een weekend bij haar vader. Alleen verloopt het contact tussen de ouders van Valerie heel moeizaam. Ze praten namelijk niet meer met elkaar.

Merel – zondag 29 januari 13.50 uur
De ouders van Merel (13) zijn al heel lang uit elkaar. Nu heeft haar moeder een nieuwe vriend en heeft ze er een halfzusje bij. Ze mag van haar ouders zelf kiezen bij wie ze wil wonen, maar dat vindt ze nou juist zo moeilijk. Het lijkt dan net of ze moet zeggen wie ze het aardigst vindt.

Rene – zaterdag 4 februari 12.20 uur
Vijf jaar geleden zijn de ouders van Renée (10) uit elkaar gegaan. Van de scheiding kan Renée zich niet veel meer herinneren, behalve dat ze slecht sliep en daarom een jaar naar een praatdokter is geweest. Nu gaat het slapen weer goed. Renée vindt het reizen tussen de twee huizen nog wel eens lastig en heeft daarom een hele goede oplossing bedacht.

Julia – zondag 5 februari 12.05 uur
Drie jaar geleden zijn de ouders van Julia (11) gescheiden. Over het verdriet van de scheiding is ze inmiddels heen, maar haar leven is totaal anders en veel drukker geworden. Ze woont nu in twee verschillende huizen, haar ouders hebben allebei een nieuwe relatie en ze heeft er één halfbroer en drie halfzussen bij gekregen. In verrassende interviews stelt ze haar familieleden een aantal gepeperde vragen.

Lees ook:Jongeren van gescheiden ouders depressiever
Lees ook:Eén op drie jongeren: ‘Het was een vechtscheiding’
Lees ook:Ouders gescheiden, wat nu?
Lees ook:J-Lo had moeite met scène in ondergoed in film Parker
Lees ook:SpangaS in het teken van scheiden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>