Stemmen in het holst van de nacht

StemmenDe gemeenteraadsverkiezingen zijn nou niet bepaald de eerste reden om vroeg uit je bed te komen en keihard naar de stembus te rennen. Wie er in de gemeenteraad zitten en waar deze personen zich de hele dag mee bezig houden zal voor veel jongeren een worst wezen. Toch willen gemeenten erop inspelen dat ook jongeren naar de stembus komen.

Vandaar dat de verkiezingen dit jaar een beetje ludiek zijn ingericht. In Groningen kan het stemmen namelijk om middernacht al beginnen. In de Oosterpoort kunnen fanatiekelingen midden in de nacht terecht om hun stem uit te brengen. Daarvoor is een heel verkiezingsmanifest gehouden. later op de dag kunnen mensen op bijzondere plaatsen stemmen, bijvoorbeeld in de kamer van de burgemeester.

Het weekeinde staat ook geheel in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen. Er wordt zelfs een groot verkiezingsfestival gehouden op het Waagplein. Alles in de hoop dat er zoveel mogelijk mensen naar de stembus komen.

Denk jij dat het werkt? Laat het weten!

Bron: OOG

Lees ook:Ga jij dinsdag ook stemmen?
Lees ook:Stemmen, ja of nee?
Lees ook:Met Your World naar Barcelona
Lees ook:Scholier wordt burgemeester
Lees ook:De meeste jongeren gaan op vakantie naar…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>