Vier keer een contract voor jongeren onder de 27 jaar

Werken supermarktVoor jongeren onder de 27 jaar ligt er een interessant wetsvoorstel ter goedkeuring bij de Eerste Kamer. VVD-leider Mark Rutte diende een wetsvoorstel in waardoor werkgevers jongeren vier keer een jaarcontract aan mogen bieden in plaats van de huidige drie keer.

Na het vierde jaar mogen de werkgevers beslissen of ze de jongere in kwestie voor vast aannemen of dat ze de samenwerking beëindigen. Tenminste, als deze werknemer nog onder de 27 jaar is. Dat is toch weer een jaar langer dan de huidige regel, waar jongeren er na drie jaar tijdelijk dienstverband vaak uitvliegen.

Door de wet te wijzigen hoopt de minister de grote jeugdwerkloosheid te bestrijden. Als jongeren nog een jaartje langer kunnen werken, scheelt dat weer een jaar uitkering aanvragen. De Tweede Kamer heeft het wetsvoorstel inmiddels goedgekeurd, nu is het woord aan de Eerste Kamer.

Wat mij betreft is dit vanuit de werkende jongere bekeken natuurlijk een leuke oplossing. Dat neemt niet weg dat deze jongere de plek bezet houdt van een ander die daardoor geen kans heeft op een baan, deze moet dan alsnog een uitkering aanvragen. Wat vind jij?

Bron: Nrc next

Lees ook:Jonggehandicapten in de bijstand
Lees ook:Demonstratie tegen invoering leenstelsel
Lees ook:Payen bij studieachterstand hbo
Lees ook:Stage voor illegale jongeren?
Lees ook:15-jarige mag langer doorwerken

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vier keer een contract voor jongeren onder de 27 jaar

  1. mitchell

    ik wil de overheid heel hartelijk bedanken. door de crisis heb ik het grootste deel van mijn uren verloren en ben vanwege mijn huidige baan tussen 6 en 18 uur niet beschikbaar nu kan ik nog werk voor de resterende uurtjes gaan zoeken.

    hartelijk bedankt heren uit de regering voor het brengen van ellende

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>