Aandacht voor onveilig seksende jonge homo’s

condoom groenZon, zee, strand en seks: zomer. De winter is definitief voorbij en voor je het weet schijnt de zomerzon op onze bol. Het de-zon-schijnt-we-zijn-vrij-en-kunnen-rondhuppelen-zoveel-als-we-willen-gevoel is er in no-time, ook bij jonge homo’s. Rondhuppelen kan nog niet zoveel kwaad, onveilige seks wel.

Deze zomer vraagt Jong & Out, de groep voor homoseksuele en lesbische tieners van het COC, aandacht voor veilige seks. Uit onderzoek van de Universiteit van Maastricht blijkt namelijk dat tienerjongens vaak onveilige seks hebben.

Het schijnt dat bijna de helft van de homoseksuele jongeren tussen de 16 en 25 jaar sekst zonder condoom. Volgens het COC is dit een gevolg van te weinig informatie over veilige seks voor tieners. Vandaar dat er voor de Gay Pride een campagne van start gaat, speciaal voor jongeren. In het teken van de campagne wordt de site van Jong & Out  uitgebreid met een onderdeel vol voorlichting.

Bron: Expreszo

Lees ook:Homojongeren hebben vaak onveilige seks
Lees ook:‘Kom niet in de shit, doe het wit!’
Lees ook:Veel jongens vinden onveilige seks wel prima
Lees ook:Spaanse jongeren leren masturberen
Lees ook:Shoppen met seks: sommige tieners in Amsterdam verdienen geld op een aparte manier

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>