Technische studie wint aan populariteit bij jongeren

Steeds meer leerlingen zien een technische of exacte functie wel zitten. De afgelopen jaren is het aantal middelbare scholieren dat koos voor een exact vakkenpakket flink toegenomen. Vooral dames lijken te kiezen voor een studie in de bètarichting.

Dat was ook wel nodig want zes jaar terug bleek dat er in de toekomst een ernstig tekort zou zijn aan technisch geschoold personeel. Vandaar dat de overheid destijds het Deltaplan Bèta Techniek opzette. Het Platform Bèta Techniek moest ervoor zorgen dat het aantal studenten op hogescholen en universiteiten in technische studies met 15 procent zou stijgen.

Dat is gelukt. Vooral de universiteiten hebben veel technische leerlingen uit het middelbaar onderwijs binnengehaald. In het hbo ging het eerst iets minder hard met de exacte vakken maar ook daar is nu een stijging merkbaar.

Al op de middelbare school wordt er veel aandacht besteed aan technische studies. De populariteit van het exacte lespakket is daardoor toegenomen. In plaats van het profiel Economie en Maatschappij, dat zes jaar geleden het populairst was, kiezen jongeren nu vaker voor Natuur en Techniek.

Bron: De Volkskrant

Lees ook:Hbo’ers sneller klaar dan wo’ers
Lees ook:Jongeren zien koken wel zitten
Lees ook:De gevolgen van de verscherpte examenregels
Lees ook:Kies techniek en red de economie!
Lees ook:Weer meer studenten naar universiteit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>