MindMasters, voor échte problemen

Foto: Sander Koenen

Foto: Sander Koenen

Als weer eens iemand aan je vraagt hoe het gaat zul je negen van de tien keer ‘goed’ zeggen. Natuurlijk gaat het niet altijd goed maar niet iedereen hoeft overal van op de hoogte te zijn toch? Met jongeren die psychische problemen hebben gaat het vaak niet zo lekker, dan is het wel fijn dat je zelf even online kunt checken of en wat er mis is en eventueel hulp kunt zoeken.

De organisaties Jellinek, PuntP, Prezens en de GGD hebben samen een jongerenwebsite opgericht, MindMasters. Op deze site kun je testen hoe je mentale toestand momenteel is en er is de mogelijkheid om te chatten met hulpverleners. Toch wel een stuk makkelijker dan de dokter bellen voor een afspraak.

Als jongere heb je best door wanneer je niet zo lekker in je vel zit. Waardoor dat komt en wat je er eventueel aan kunt doen, dat is vaak een stuk lastiger. De site helpt jongeren échte problemen te herkennen en om hulp te zoeken. De samenwerkende organisaties hopen hiermee dat de drempel naar professionele hulp hiermee een stuk lager wordt.

Bron: AT5

Lees ook:Niet meer depri dankzij online hulp
Lees ook:Eén loket voor alle problemen
Lees ook:Mind Your Own Life
Lees ook:Als je huis geen thuis meer is
Lees ook:Psychiche problemen allochtonen blijven liggen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>