Kijkje in je brein

brainAls tiener gaat er van alles door je heen. Het is een drukke periode waarin je veel dingen ontdekt en ervaart. School, een baantje, vrienden en vriendinnen, uitgaan, een beginnend liefdesleven, noem maar op. Je hersenen zijn dan ook volop in beweging. Weten hoe het precies werkt? Een tentoonstelling biedt jongeren een kijkje in hun brein.

In het het Haarlemse psychiatriemuseum Het Dolhuys vindt de tentoonstelling De Bovenkamer plaats. Daar kunnen jongeren van alles leren over hun brein. Hoe komt het nou dat sommige jongeren verslaafd raken aan gokken of drugs en waarom zijn pubers zo impulsief en emotioneel?

Er is niet alleen algemene informatie te vinden. Ook persoonlijk valt er heel wat over jezelf te ontdekken. Zo kunnen jongeren hun psychische toestand en persoonlijkheid testen in het ‘Breinlab’.

De tentoonstelling is bedoeld voor leerlingen van het VMBO, HAVO en VWO.

Bron: NOS Headlines

Lees ook:Heb jij het nog onder controle?
Lees ook:Fuck drugs
Lees ook:Meer plek voor verslaafde jongeren
Lees ook:Jongeren op social media verslavingsgevoelig
Lees ook:Waar zie je de allereerste tijdschriften?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>