Tienermeisje vrijgesproken in zaak Tano Jansen

VoorzittershamerDe 16-jarige Ginger T. die verdacht werd van dood door schuld op de Apeldoornse Tano Jansen is vrijgesproken. De tiener werd veroordeeld omdat zij pas twee dagen nadat de jongen levenloos werd aangetroffen alarm sloeg.

De 16-jarige dove Tano werd vorig jaar op 21 juni opgesloten in een container. De jongen raakte in paniek en probeerde waarschijnlijk licht te maken met een aansteker. Er bleek brand te zijn geweest en Tano kwam door verstikking om het leven.

Het meisje was niet aanwezig bij de opsluiting van de jongen maar werd er later bijgehaald toen de jongeren bij hem gingen kijken. De jongen lag op de grond en bewoog niet meer. De jongeren hadden de hulpdiensten erbij moeten halen in plaats van de container opnieuw te sluiten, dan had hij misschien nog gered kunnen worden.

De rechtbank is er niet van overtuigd dat de jongen is overleden nadat de container voor de tweede keer was gesloten vandaar dat het meisje minder te verwijten valt.

De andere aanwezige jongeren kregen wel een celstraf. Die varieert van acht tot tien maanden.

Bron: NU.nl

Lees ook:Jongen vast in modder onder water
Lees ook:Tiener graaft voet van dood meisje op
Lees ook:Jongen (16) krijgt klap in disco en overlijdt
Lees ook:Jongen wordt achtervolgd door man met kettingzaag
Lees ook:Held moet dokken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>