Filmpje pakken in de buitenlucht

Ooit een keer buiten film gekeken? Wel eens een voorpremière bijgewoond? De provincie Utrecht biedt jongeren tussen de 14 en 24 jaar nu de mogelijkheid om dit allebei te doen. In het kader van de campagne ‘Het is lekkerder in het landschap’ organiseert zij drie openlucht bioscoopavonden.

Op 11, 12 en 13 augustus kunnen jongeren uit de provincie Utrecht op wel heel bijzondere locaties genieten van de voorpremière van de Nederlandse film ‘Sterke Verhalen’. Deze film draait vanaf 19 augustus in de bioscoop. Aanmelden is verplicht en kan gratis via www.lekkerderinhetlandschap.nl.

Film kijken in de openlucht is al een belevenis op zich. De locaties waar de film wordt vertoond, versterken deze bijzondere ervaring. Op woensdag 11 augustus vormt het sprookjesachtige kasteel de Haar te Haarzuilens, gelegen in het Groene Hart, het decor voor de voorpremière. Op 12 augustus kun je de film beleven op een fort uit de oude Grebbelinie, het fort aan de Buursteeg bij Renswoude. De laatste voorstelling is op 13 augustus in openluchttheater Cabrio, midden in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug bij Soest. Zoals gebruikelijk bij premières zijn zowel de makers van de film als diverse acteurs tijdens de avonden aanwezig.

De bioscoopavonden zijn onderdeel van de campagne ‘Het is lekkerder in het landschap’. Deze campagne loopt van mei tot begin oktober. De filmavonden, voor jongeren tussen de 14 en 24 jaar, worden aangeboden door de provincie en zijn gratis te bezoeken. Vooraf aanmelden voor de avonden is wel verplicht op www.lekkerderinhetlandschap.nl.

Waar gaat de film over?
Sterke Verhalen is een comedy over Dennis van de Molen, een plattelandsjongen die gaat studeren in Amsterdam. Om indruk te maken op zowel een paar potentiële nieuwe vrienden als een meisje, laat hij zich overhalen een pinguïn te stelen uit Artis, wat nogal wat gevolgen met zich meebrengt. Ondertussen beleven de mensen die hij inmiddels in Amsterdam heeft leren kennen hun eigen sterke verhalen. Met o.a. Sallie Harmsen, Achmed Akkabi, Matthijs van de Sande Bakhuysen en met bijrollen van Youp van ’t Hek, Pierre Bokma, Hans Kesting en Halina Reijn.

Lees ook:Documentaire over Schorem Haarsnijder en Barbier
Lees ook:‘48 uur van de liefde’ tijdens Pepper filmfestival
Lees ook:17-jarige maakt eigen speelfilm
Lees ook:Jongeren in discussie over Nieuwe Drank- en Horecawet
Lees ook:Wodka in je oog is hip

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>