Mijn invalidenwagentje en ik

Zolang je nog geen 16 jaar bent zul je van en naar school moeten komen met de benenwagen of je fiets. Daarna is je vervoer afhankelijk van het aantal centjes dat jij en/of je ouders over hebben voor een ander vervoersmiddel zoals een scooter. De ouders van Arne (16) zagen een scooter niet zitten. Nog steeds de fiets dus, of toch niet..

Die fiets zal bij Arne al een aantal maanden in de garage staan. Hij heeft namelijk ander vervoer gevonden, een invalidenwagentje. Ondanks dat er met Arne’s ledematen niets mis is mag hij er volgens de wet toch in rijden. Zijn groene Arola kan zo’n 15 tot 20 kilometer per uur en hij heeft geen rijbewijs nodig. Regen en wind zijn geen probleem meer.

Een invalidenwagentje als je geen invalide bent. Moet dat eigenlijk wel kunnen? De meningen zijn erover verdeeld.

Blikvoer nam polshoogte.

Lees ook:Op de fiets naar school minder populair
Lees ook:Pas op met muziek op de fiets
Lees ook:Jongerenblog bekijkt Arabische film Wadjda
Lees ook:Familie in een ver land
Lees ook:Ik geloof…

1 Reacties // Reageer

One thought on “Mijn invalidenwagentje en ik

  1. Pina

    fietsen is gezond

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>