Jongeren S-TV verslaan North Sea Regatta

s-tv regatte

Het Mediateam, bestaande uit (vlnr) Sophie Pollmann (PlugOut), Tom Schuit (PlugOut), Gregory Seymonson (The Movement), Lukas Heeren (S-TV), Esmée Louwman (The Movement), Jan-Willem Gmelig Meyling (S-TV)

De jongerenredactie van S-TV doet verslag van de North Sea Tall Ships Regatta die voorafgaand aan SAIL wordt gehouden tussen Engeland en Nederland. Naast S-TV verslaan de jonge journalisten van The Movement, NH Jong en PlugOut de zeilrace, die van 10 tot en met 18 augustus duurt.

Aan boord bevinden zich Jan-Willem Gmelig Meyling en Lukas Heeren, middelbare scholieren van het Eerste Christelijk Lyceum uit Haarlem. Zij doen voor S-TV dagelijks verslag van hun belevenissen aan boord en de wedstrijd. “Dit is een unieke kans om leuk werk te verrichten in een geweldige omgeving,” laat Jan-Willem weten. Gedurende de week hoopt hij met zijn cameraverslaggeving ervaring op te doen voor later. “Dit gaat zeker mooie beelden opleveren.” De reportages van Jan-Willem en Lukas zijn vanaf woensdag 11 augustus terug te vinden op http://www.rtvnh.nl.

Het Mediateam

De rest van het mediateam bestaat uit de jongerenredacties van S-TV, The Movement, NH Jong en PlugOut. Zij houden blogs bij, maken foto’s en schrijven een column voor het Noordhollands Dagblad.

North Sea Tall Ships Regatta
Aan de zeilrace doen een veertigtal schepen mee die van Hartlepool (Engeland) naar IJmuiden racen. Aan boord bevinden zich honderden internationale jongeren die acht dagen lang, vierentwintig uur per dag, moeten samenwerken om als eerste te finishen. Diverse Noord-Hollandse jongeren vormen de Nederlandse delegatie. De gemeentes selecteerden hen, omdat zij iets goeds voor de gemeente hebben gedaan, of een steuntje in de rug nodig hebben. Door de race maken jongeren kennis met het wedstrijdzeilen op zee, waarbij teamgeest en fysieke uitdaging een belangrijke rol spelen.

Lees ook:Laat je horen!
Lees ook:Jongeren in discussie over Nieuwe Drank- en Horecawet
Lees ook:Beatrix geliefder; jeugd heeft vertrouwen in koning Willem
Lees ook:Gratis dance event in Emmen
Lees ook:Handen uit de mouwen in het nieuwe schooljaar

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Jongeren S-TV verslaan North Sea Regatta

  1. tadele

    Ik will ontevangen McDonald reklame.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>