Scholieren gaan er vaker een jaar tussenuit

backpackingWat doe jij na je examen? Wen veelgestelde vraag onder havisten en vwo’ers die net hun diploma op zak hebben. Meteen verder studeren is al lang niet meer de enige keuze.

Steeds meer leerlingen gaan er liever eerst een jaar tussenuit voor ze verder gaan met een nieuwe opleiding. Inmiddels zijn er meer dan 10.000 leerlingen die een jaartje werken of reizen verkiezen boven studeren, dat wijst onderzoek van Lyceo Examentraining uit.

Een tussenjaar onder scholieren is populair. De ervaring die wordt opgedaan is voor eeuwig en kan meehelpen in je verdere leven. Volgens directeur Joost Lasschuit van Lyceo Examentraining is er meer begrip onder ouders ontstaan over het tussenjaartje. Leerlingen geven hun studie en toekomst niet op maar stellen hem enkel even uit om meer levenservaring op te doen, dat wordt blijkbaar steeds meer geaccepteerd.

Een tussenjaar valt zelf te plannen, toch zijn er ook genoeg jongeren die gebruik maken van organisaties zoals Projects Abroad. Zij regelen cursussen of vrijwilligerswerk in het buitenland voor de geslaagde scholieren. Ook zij merken duidelijk het effect van de toenemende populariteit. Momenteel zijn er al evenveel aanmeldingen dan het hele vorige jaar.

En jij? Toch studeren of eerst een jaartje ertussenuit?

Bron: Ouders.net

Lees ook:Scholieren bewust van nieuwe aangescherpte exameneisen
Lees ook:Examenstress door aangescherpte eisen; dus extra trainen
Lees ook:Flinke toename aanmeldingen examentrainingen door eisen
Lees ook:Studenten kiezen na uitstel leenstelsel voor tussenjaar
Lees ook:Hoger onderwijs laat mbo-potentieel onbenut

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>