Conferentie voor sombere jongeren

huilSombere jongeren in Den Haag vonden vandaag steun in de Julianakerk. Vanmiddag  vond daar een grote conferentie plaats met hulpverleners die je jongeren hun glimlach op hun gezicht weer teruggeven.Op een speelse manier probeerden de hulpverleners de jongeren wat op te vrolijken. Om dit voor elkaar te krijgen maakten ze gebruik van een humoristisch toneelstuk, een multiculturele maaltijd en lekkere dansmuziek van DJ Dolly. Natuurlijk was er ook gelegenheid voor de jongeren om vragen te stellen en advies te verzamelen waarmee zij hun somberheid kunnen overwinnen.

Volgens stichting Hindustani zijn veel  Haagse jongeren somber omdat ze lijden aan slapeloosheid. Deze komt weer voort uit verschillende problemen. Bijvoorbeeld een slechte thuissituatie, werkloosheid of schulden. Niet iedere jongere in Den haag staat te springen om zijn of haar probleem te delen met anderen. Ze schamen zicht te veel en kroppen alles op.

Hopelijk helpen zulke initiatieven om de jongeren beter met hun problemen om te laten gaan!

Bron: West Online

Lees ook:Is de mislukte jeugd in Amsterdam-West nog te redden?
Lees ook:Inloophuis voor zwerfjongeren in Zwolle
Lees ook:Lespakket voor jongeren met schulden
Lees ook:BNN, Kannibalen en Mohammed
Lees ook:Proef met wijkscholen voor probleemjongeren is een succes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>