TRIP, alcohol en drugs in een spel

TRIP

Afbeelding: Trimbos

In de wereld van alcohol en drugs bevinden zich een hoop jongeren. Niet iedereen is even gemakkelijk voor te lichten over de gevolgen van deze middelen. Licht verstandelijk gehandicapte jongeren hebben ook behoefte aan voorlichting over alcohol en drugs. Het bordspel TRIP kan hierbij helpen.

De samenwerking tussen Brijder Verslavingszorg en het Trimbos-instituut heeft iets moois voortgebracht voor jongeren met een licht verstandelijke handicap. Om de voorlichting van deze jongeren op een leuke manier te brengen hebben zij namelijk een bordspel ontwikkeld. TRIP heet het en tijdens voorlichtingsavonden kan dit spel een belangrijke rol spelen.

Door middel van het spel dat onder begeleiding zal worden gespeeld, kunnen de jongeren gemakkelijker op de hoogte worden gebracht van de gevolgen en risico’s van alcohol, roken en drugs. Het spel ziet eruit zoals alle andere bordspelen met dobbelstenen, pionnetjes en vragenkaartjes. In dit spel zijn er vier categorieën namelijk: kennis (Wat weet jij?), vaardigheden (Wat zou je doen?), mening (Wat vind jij?’) en stellingen (Waar of niet waar).

Geen dodelijk saaie voorlichting meer waarin jongeren alleen maar moeten luisteren en knikken. Het spel betrekt de jongeren actief bij het het thema. Een goede spelleider, bijvoorbeeld een hulpverlener uit de gezondheidszorg kan het spel in goede banen leiden en extra vragen beantwoorden.

Bron: Trimbos

Lees ook:Jongeren voor verplicht lesprogramma over drugs en alcohol
Lees ook:Zero tolerance voor drugs in verkeer
Lees ook:Witte Haas waarschuwt voor drugs in het verkeer
Lees ook:Jongeren Brabant flink aan de harddrugs
Lees ook:TeamAlert lanceert Witte Waas Facebook-app

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>