Zero tolerance voor drugs in verkeer

Foto: Richard Giles (Flickr)

Met een pilletje achter het stuur? Vanaf volgend jaar wordt hier korte metten meegemaakt. De Raad voor Hoodcommisionarissen voert dan een zero tolerance beleid tegen drugs in het verkeer. Dat betekent strenge agenten naast je auto want in tegenstelling tot een beetje alcohol zijn drugs compleet verboden. Ook een beetje.

Ook nu wordter al gecontroleerd op drugsgebruik en autorijden maar het testen duurt lang en is ingewikkelder dan de blaastest voor alcohol. Jongeren die uitzonderlijk rijgedrag vertonen en waar vermoedelijk drugs in het spel is, worden aangehouden en moeten een bloedtest ondergaan. Voor de uitslag van deze test bekend is ben je soms enkele maanden verder.

Nieuwe testen lijken een goede oplossing. Door een speekseltest kan de uitslag al binnen vijf minuten bekend zijn. Daarmee is er in ieder geval de zekerheid of er drugs is gebruikt. Voor de hoeveelheid moet alsnog een bloedtest worden gedaan. Maar het scheelt zeker tijd en moeite voor degenen die onschuldig van de straat zijn geplukt.

Lees ook:TRIP, alcohol en drugs in een spel
Lees ook:Jongeren voor verplicht lesprogramma over drugs en alcohol
Lees ook:Heb jij het nog onder controle?
Lees ook:Een pilletje hoort erbij
Lees ook:Nieuwe trend: dronken zonder alcohol!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Zero tolerance voor drugs in verkeer

  1. Jan

    Drugs en verkeer gaan net zo min samen als drank en verkeer. Dus: gewoon niet doen! De speekseltest is twijfelachtig. Ik heb begrepen dat de speekseltest positief (wel gebruikt dus) uitvalt als je maanden geleden iets gebruikt hebt (blowen of zo). Dus helemaal bruikbaar is die dus ook weer niet.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>