Jongeren ruimen vuurwerk op

Jongeren in Nijmegen die afgelopen weekend hun straat flink vol knalden met vuurwerk mochten vandaag hun eigen zooi weer opruimen. De jeugd die meedoet aan de NEC Buurtbattle kreeg in samenwerking met het reinigingsbedrijf DAR namelijk de klus om hun straat vuurwerkvrij te maken.

Merkwaardig genoeg doen de jongeren dat maar al te graag want in de NEC Buurtbattle gaat het niet alleen om doelpunten scoren maar ook om sportiviteit en respect door middel van BuurtBijdrages. De handen uit de mouwen dus en schoonmaken maar want deze klus leverde de jongeren weer drie punten op in de competitie.

Jongeren die meedoen aan de BuurtBattle zijn tussen de 9 en 16 jaar oud en leren niet alleen scoren maar ook omgaan met de leefbaarheid in hun gemeente. Door de BuurtBijdrages uit te voeren zetten ze zichzelf positief in, wat goed is voor henzelf maar ook voor de buurtbewoners.

Bron: Nijmegen Leeft
Foto: Joe Mabel [http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html">GFDL or CC-BY-SA-3.0], via Wikimedia Commons

Lees ook:Bussen schrobben voor punten
Lees ook:Nijmegen jouw stad? Laat het zien!
Lees ook:Scrabblen voor jongeren
Lees ook:“De Tukker” op zoek naar broertje boot
Lees ook:Tweemaal goud bij Internationale Wiskunde Olympiade

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>