Tien euro voor een pakje peuken?

Even een peukie opsteken. Als de organisaties KWF Kankerbestrijding en Stichting Volksgezondheid en Roken (Stivoro) hun zin krijgen wordt dat in de toekomst niet zo gemakkelijk meer. Tenzij je ouders een forse zakgeldverhoging in het verschiet hebben tenminste. De prijs van een pakje sigaretten moet volgens hen een euro of vijf omhoog. Tien euro voor een pakje peuken dus.

Roken is niet de meest gezonde hobby die je uit kunt kiezen, zoveel is inmiddels al duidelijk. Degenen die wel hun dagelijkse nicotineshot nodig hebben, zijn tegenwoordig al flink wat centen kwijt. Een pakje sigaretten kost rond de vijf euro, dus reken maar uit wat dat maandelijks kost als je een pakje per dag wegpaft.

Maar KWF en Stivoro zijn onverbiddelijk. Als het aan hen ligt gaat dit bedrag nog veel verder omhoog. Tien euro voor een pakje sigaretten, dat moet kunnen vinden zij. Maar het plan kent ook veel tegenstanders. Tien euro voor een paar sigaretten is volgens Ton Wurtz, voorzitter van de Stichting Rokers Belangen (SRB) veel te veel en zou rokers haast verplichten in het ondergrondse circuit peuken te scoren. Het resultaat daarvan: meer criminaliteit. En ja, daar zitten we nou ook niet op te wachten.

Een tientje voor een pakje peuken, heb jij het ervoor over?!

Bron: NU.nl

http://www.nu.nl/algemeen/2475040/prijs-pakje-sigaretten-moet-10-euro.html

Lees ook:Ronde sigaret ouderwets?
Lees ook:Rookverslaving gaat sneller dan gedacht
Lees ook:Niet de leeftijdsgrens verhogen, maar duurdere sigaretten
Lees ook:Automaat bepaalt je leeftijd
Lees ook:Jeugd paft minder

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Tien euro voor een pakje peuken?

  1. rmkr

    Van de 10 Euro 5 Euro naar het ziekenfonds voor de extra medische kosten.

      /   Reply  / 
    1. Hendriks (GLD)

      Keelkanker door jenever, Coma-zuip patienten, compleet ontwrichte gezinnen die psychische ondersteuning behoeven wegens alcohol ge-misbruik, motorrijtuigbestuurders die anderen in puin rijden, verwaarloosde kinderen van vaders en/of moeders met alcoholproblemen waarvan de toekomst is verkn…. Overal zwerfende bierblikjes van oa. oostblokkers die opgeruimd moeten worden. Ik heb nog nergens gelezen dat iemand met 25 sigaretten op zoveel schade veroorzaakt t.o. van alcoholgebruiker(s). De economische en financieel medische schade is vele malen groter veroorzaakt door drank. Laat de roker maar even lekker de stress van zich af roken. MAAR…De top vergadert met nog steeds met een borrel op.

        /   Reply  / 
  2. Rogier

    Accijns dan ook maar naar €10 per liter benzine, want autogassen meeroken is wél gezond…!? En wat doen we dan met de fabrieken, kolencentrales en afvalbranders? Moet een boer die gier uitrijdt over het land dan ook €10/l accijns betalen? Want die boerenlucht is meeruiken, dat lijkt me ook niet zo gezond als men soms beweert.
    Ik zou het persoonlijk wat aardiger vinden als niet al die betweters zo zouden doordrijven in het opleggen van anderen hoe zij vinden dat die ander volgens hun visie zou moeten leven.
    Ben wel voor een belasting, niet op hoofddoekjes, want dat moet men zelf weten, maar voor zionisme, zendingsdrang, lobby- en pressiegroepen en ieder andere activiteit die meer bezig is met hoe een ander moet leven dan hoe ze zelf leven.

      /   Reply  / 
  3. Harrie

    Tegenwoordig schijnt men van alles te verzinnen om de aandacht van de wereld af te leiden van wat echt slecht is. En het wordt steeds gekker: nu zijn er klaarblijkelijk een stelletje betweterige paljassen ingehuurd met een herseninhoud even groot als mijn zak asbakje om dit kwalijke voorstel te verzinnen. Waarom geen accijns op puriteinen, die hun kans zien om zich te doen gelden. Accijns op hun gezeur zou misschien meer opleveren dan een pakje tabak.Gezondheid kan ze echter in werkelijkheid geen moer schelen anders deden ze wel wat beters. Het gaat slechts om de centen met een moralistische ondertoon.

      /   Reply  / 
  4. Lex

    BELACHELIJK.

    Zeker weer een antirook malloot die dit heeft bedacht.

    Gewoon de reinste discriminatie, ik heb mijn hele leven niet gerookt “ook nooit behoefte aan gehad”.

    Ik vind dat de roker word gediscrimineerd door allerlei maatregelen die worden genomen om de roker min of meer te dwingen te stoppen met roken.

    Dan moet een biertje ook maar €5,- gaan kosten, Tja drinken is ook heel erg ongezond zeer slecht voor je lever, daar kun je ook dood aan gaan.

    Alle vette snacks en eten in de supermarkten ook maar 50% extra gaan belasten want van vet eten kan je dik worden erg slecht voor hard en bloedvaten.

    Kortom zo kan ik nog wel even door gaan.

    Het is nog steeds een keus van iemand zelf om wel of niet te roken, als hij/zij er voor kiest te roken dan is dan zijn/haar keus.

    Dwang om te stoppen vind ik ook zo iets belachelijks.

    Lex

      /   Reply  / 
  5. Hans

    Dit is grote onzin, ik ga met Lex mee dat dit pure discriminatie is. Als iemand wilt roken, laat het lekker, de overheid verdient nu toch wel eens een keer genoeg aan rokers? Het is al van vroeger tot nu gestegen van 1 gulden naar 5-6 euro… BTW lusten ze wel! Ga eens zwervers van straat halen, breng de Polen wat beschaving bij, bouw een hek om probleemwijken heen, maak snelwegen 6 baans, regel het openbaar vervoer beter, verbied kapotte autos om nog te mogen rijden, controleer strenger op drugs, laat de politie bij de ingang van kroegen staan (aangezien de beveiliging nooit controleert, behalve bij mensen die ver boven de 20 zijn), kom in het openbaar vervoer niet meer voor de dag met een bus of trein uit de hippie tijd…….. Kortom, TIJD VOOR VERNIEUWING IN NEDERLAND!!!!!
    Of ben ik nu aan het discrimineren.. Maakt niet uit, ben toch op de fiets!

      /   Reply  / 
  6. Jahooor

    Helemaal gek zijn ze bij die instellingen…

    Over een jaar gaan we geld/accijns betalen omdat we ademen.

    Deze instellingen zijn tot op zekere hoogte erg nuttig, maar laat ze alsjeblieft nie dit soort ongein uitkramen.
    We mogen al helemaal nergens meer roken… en het nu ook nog duurder maken.

      /   Reply  / 
  7. hoi

    geeft niet ga ik over op shag

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>