Het nieuwe televisieseizoen van RTL

image (6)Het televisieseizoen gaat weer volop beginnen en daar hoort natuurlijk de nieuwe programmering van RTL bij. De perspresentatie vond plaats in Studio 21 in Hilversum. In het bijzijn van bekende BN’ers werden de nieuwe programma´s gepresenteerd.

De rode loper ligt uit en de BN’ers druppelen een voor een binnen. De presentatie wordt door niemand minder gehouden dan Peter van der Vorst. Tijdens de presentatie worden er voorstukjes van de nieuwe programma´s laten zien en vertellen verschillende BN’ers over het nieuwe tv-seizoen.

De nieuwe programmering ziet er volledig anders uit dan vorig jaar en daarnaast is RTL4 ook nog eens in een nieuw jasje gestoken. Wat we dit jaar vooral veel terug gaan zien zijn de Nederlandse dramaseries en reality-tv. Voor de Nederlandse vrouw is er speciaal op RTL8 een themaweek geproduceerd. Alle films in die week worden aan het thema gelinkt. Zo komt er onder andere een Sarah Jessica Parker- en New York thema. De weekenden zijn voorzien van veel crime-series zoals o.a. CSI Miami en Bones.

Dit jaar zien we Britt en Ymke weer terug met een nieuwe programma. Waar rook is zijn.. Britt en Ymke. De twee dames gaan op zoek naar de waarheid achter de roddels in de nieuwsbladen. Wat is waar en wat is niet waar? De opnames voor hun nieuwe programma vonden ook plaats tijdens de perspresentatie. Als ware interviewster interviewden ze onder andere Barbie en Michael en met de roddelbladen onder de arm struinden ze samen de zaal af. Vanaf dinsdag 27 augustus kun je alle avonturen van Britt en Ymke zien op RTL5.

Na Tony, Barbie en Jokertje krijgt nu ook Joey (oftewel Matsoe Matsoe) zijn eigen tv-programma genaamd Everybody loves Joey. Hij gaat op zoek naar het dekseltje voor zijn potje, want de ware liefde heeft hij nog steeds niet gevonden. Onder toezicht van zijn moeder, zus en zijn goede vriend Tony gaat Joey daten met de meisjes die zorgvuldig voor hem zijn uitgekozen. Op Ibiza moet de vonk overslaan, zal hij na terugkomst zijn ware liefde hebben gevonden? Het programma is vanaf maandag 28 oktober op RTL5 te zien.

Van de ene kant van het land naar de andere kant, ofwel het tukkers leven in De Achterhoek. In het nieuwe tv-programma Het Wilde Oosten worden negen jongeren gevolgd in hun leven op de boerderij en wordt er toegeleefd naar het grootste evenement uit De Achterhoek; De Zwarte Cross. Bijkomend feitje is dat Verantwoord Alcoholmisbruik bang was dat Het Wilde Oosten aan zou zetten tot teveel drinken onder jongeren.De Achterhoekse subcultuur wordt dankzij dit nieuwe programma goed onder de loep genomen. Te zien vanaf donderdag 29 augustus op RTL5.

Dit jaar is Expeditie Robinson anders dan anders. Het bestaat voor het eerst geheel uit Nederlanders. De veertien BN’ers nemen het tegen elkaar op en strijden om de heuse titel. De proeven zijn dit jaar nog spectaculairder en de immuniteitsmunten zijn verdwenen. Daarvoor in de plaats zijn er extra stembriefjes die de confrontatie met de tegenstander aangaan. Expeditie Robinson is vanaf 29 augustus te zien op RTL5.

Dit is een kleine greep uit de nieuwe programmering van RTL. Verder maken Geer&Goor weer een nieuw tv-programma en gaat Lieke van Lexmond Expeditie Poolcirkel presenteren.

Tekst: Chantal Bolleman

Lees ook:Robinson trapt af met web-only Vrienden Expeditie
Lees ook:Dennis Weening en Nicolette Kluijver presenteren Expeditie Robinson
Lees ook:Talpa is alweer lekker bezig
Lees ook:BN’ers Expeditie Robinson; wie is… Manuel Broekman
Lees ook:TV Lab zoekt televisiefans voor kijkerspanel Green Room

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>